|

Kocatepe’nin Kocaçimentepe’den farkı yoktur

Çanakkale Valisi Hamza Erkal 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı kaleme aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 21:29 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

“30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılını onurla ve gururla kutluyoruz. Denilebilir ki; 30 Ağustos Zaferi'nin habercisi, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi'dir. Çünkü; Çanakkale'de verilen mücadele ile Afyon'da, İzmir'de, Kütahya'da verilen mücadele aynı yüksek karakterin eseridir. Çanakkale Savaşında “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyen irade ile Kurtuluş Savaşında “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen irade aynı iradedir. Kirli senaryolar, menfaatçi projeler önce Çanakkale'de yırtılmış, ardından İzmir'de yakılmıştır. Anafartalar'ın Dumlupınar'dan, Kocaçimentepe'nin Kocatepe'den farkı yoktur.



Şurası bir gerçektir ki küresel ve bölgesel tehdit 94 yıl sonra bugün de devam etmektedir. Atalarımızın 94 yıl önce 26 Ağustos'ta Kocatepe'de hücuma geçerek kurtardığı vatanımıza kast eden hainlerin köhne uzantıları bugün de vardır.


Ne mutluyuz ki millet için topa, tüfeğe direnen imanlı göğüsler 94 yıl sonrada vardır. Bu sayede Güçlü Türkiye'nin beli ve bileği bükülemez, emperyalist, işbirlikçi FETÖ/PDY, GAİŞ, PKK ve benzeri terörist yapılanmalar acı derslerini alır. Bölünecek vatanımızın, ayrıştırılacak insanımızın ve yağma ettirilecek değerlerimizin olmadığını kararlılıkla gösterdik, göstereceğiz. Bu vesileyle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize rahmet ve minnetlerimi sunuyorum.”


#Çanakkale
#Hamza Erkal
8 yıl önce