|

Kokain gemisi

Mersin Limanı’na gelen Liberya bayraklı muz yüklü gemideki bir konteynerin tavanında yapılan aramada 122 kilo 685 gram kokain ele geçirildi. Dev kaçakçılıkla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 00:43 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Kokain gemisi
Kokain gemisi

Mersin’deki bir gemide muzlar arasına gizlenmiş 22 kilo 685 gram kokain ele geçirildi. Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Mersin Limanı’na gelen Liberya bandıralı kuru yük gemisinden indirilen Ekvador çıkışlı muz yüklü

olduğu beyan edilen konteyner, yapılan risk analizi çerçevesinde x-ray taramasına sevkedildi.

MUZ DEĞİL UYUŞTURUCU

Gerçekleştirilen x-ray taramasında konteynerin tavan kısmında yoğunluk farkı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine konteynerde bulunan muz yükü boşaltıldı. Narkotik dedektör köpeği Max, yaptığı aramada şüpheli olarak işaretlenen bölgeye tepki vermesinin ardından konteynerin tavanı ekipler tarafından açıldı. Tavana gizlenmiş vaziyette plastik ambalajlı paketler olduğu görüldü.

TAVAN ARASINA GİZLEMİŞLER

Yapılan incelemeler sonucunda konteynerin tavanına gizlenmiş olan 102 paket indirildi. Paketlerden alınan numuneye uyuşturucu test kiti ile yapılan analizde kokain pozitif sonucu alındı. Son yıllarda Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat ekiplerince gerçekleştirilen en büyük yakalamalardan biri olan olayda kaçakçılığa konu 122 kilo 685 gram kokaine el konuldu. Uyuşturucu kaçakçılığına karışan 7 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişiler hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.


Bunlar da captagonlu şemsiyeler

Mersin’de şemsiyelerden uyuşturucu hap çıktı. Mezitli ilçesindeki bir eve baskın düzenleyen polis, çuvallara konulmuş çok sayıda şemsiye ile karşılaştı. Hepsi ancak 2 günde kırılabilen 790 şemsiyede yapılan aramada, 100 bin 920 adet captagon hap ele geçirildi. Her bir şemsiyeye 120 hap gizleyen zehir tacirlerinin bu yöntemi uzman dedektifleri bile şaşkına çevirdi.

#Mersin
#Mersin Limanı
#Uyuşturucu
7 yıl önce