|

Kökten temizlik

Terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan harekatlar son bir ayda hız kazandı. Örgütün sözde yönetici kadrosuna büyük darbe indirilen harekatlarda hedef Kandil bölgesi. Yurt içindeki terör yuvaları temizlendikten sonra kalıcı temizlik için sınır ötesine geçilecek. Harekat için Silopi’deki Bolu, Kayseri ve Hakkari Dağ Komando Tugayı hazır bekletiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 02:17 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​Kökten temizlik
​Kökten temizlik

Bölücü Terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede harekatlar hız kesmeden devam ederken, örgüt yediği darbelerden doğrulamaz duruma geldi. Son bir haftada sadece Şırnak genelinde 40 terörist etkisiz hale getirildi. JÖH, PÖH ve Jandarma Komando birlikleri ile TSK hava ve kara unsurlarınca son 1 haftada toplam 321 harekat gerçekleştirildi. Bir yandan teröristler etkisiz hale getirilirken ve eylem planları bir bir çökertilirken bir yandan da örgüte yardım ve yataklık eden 185 kişi gözaltına alındı. Örgütün son kalıntılarının temizlenmesine yönelik harekatları yürüten birlikler aynı zamanda terörü kaynağından yok etmek üzere sınır ötesine geçmeye hazırlanıyor.

SÖZDE LİDER KADROSU AVLANIYOR

Son dönemde icra edilen harekatlarda etkisiz hale getirilen teröristler arasında çok sayıda aranan sözde lider kadrosundan teröristler bulunuyor. Örgüte yaz hazırlığı yaptırmayan harekatlarla büyük darbe yiyen Kandil, Türkiye’deki etkinliğini kaybetmemek için sözde yönetici kadrodan çok sayıda ismi sahaya sürerken, bu girişim de terörist örgütün darbe yemesiyle sonuçlandı. İnsansız hava araçlarının istihbarat desteğiyle yürütülen harekatlarda teröristler arazide kaçacak vakit bulamıyor. Çareyi şehirlerde sansasyonel eylemler yapmakta bulan örgütün bu planı da tutmadı. Polis baskınlarıyla çok sayıda eylem girişimi çökertildi.

SINIR ÖTESİNE HAZIRLIKLI

Sınır içinde PKK terörünü bitirme noktasına gelen güvenlik güçleri, halen devam eden sızmalara karşı da etkin mücadele yürütüyor. 2017 yılı başından bugüne kadar Hakkari’de Irak Kuzeyi tarafında 55, Şemdinli’de 14, Çukurca’da 22, Yüksekova’da 30 olmak üzere toplam 121 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan terörün kaynağını kurutmak üzere sınır ötesi harekat için hazırlıklar devam ediyor.

KOMANDOLAR SİLOPİ’DE

Halen etkin hava harekatlarıyla vurulan Irak kuzeyine kara operasyonu konuşulurken, Barzani ile yapılacak görüşmeler ve ABD’li müttefiklerle yapılacak değerlendirmelerin ardından Kandil için her an düğmeye basılabileceği belirtiliyor. Bu doğrultuda, terörle mücadelede başarılı harekatlara imza atan Silopi bölgesindeki iki tane zırhlı tugay; Bolu, Kayseri komando tugayları, Hakkari Dağ Komando Tugayı, Şırnak’ta bulunan komando tugayları hazır bekliyor. Yine Irak kuzeyinde çeşitli noktalardaki TSK birlikleri de teyakkuzda bekletiliyor.

SON TERÖRİST KALINCAYA KADAR SÜRECEK

“Son terörist kalıncaya kadar” şiarıyla yürütülen harekatlara ilişkin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen resepsiyonda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da kararlılık vurgusunda bulundu. Org. Akar, “Kahramanlıklar, fedakarlıklar devam ediyor. Her şey çok güzel gidiyor. Her şey çok güzel olacak. Son terörist kalıncaya kadar mücadele devam edecek” dedi.

#PKK
#Operasyon
#Kandil
7 yıl önce