|

Kolçak'a veda

Tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Harun Kolçak için dün öğle vaktinde Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/07/2017 السبت
Güncelleme: 01:14 - 22/07/2017 السبت
Yeni Şafak
​Kolçak'a veda
​Kolçak'a veda

Cenaze töreninin ardından Gemlik'te bulunan Asım Kocabıyık Camii'ne getirildi. Buradaki törene, sanatçının babası Eşref Kolçak ve yakınlarının yanı sıra sanatçı arkadaşları Çelik Erişçi, Bedia Akartürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Kolçak'ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından, 2010 yılında vefat eden annesi Özcan Kolçak'ın Gemlik İlçe Mezarlığı'ndaki kabrinin yanına defnedildi.

SANAT CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN

Sanatçının İstanbul'daki cenaze törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Harun Kolçak’ı 30 yıl önce Sezen Aksu’yla çalıştığı dönemden bu yana tanıdığını söyledi. Kolçak’ın Beyoğlu’nda oturduğunu aktaran Demircan, “Enerjik bir kişiliktir. İyi bir dostluğumuz vardi, iyi bir insandı. Allah günahlarını affetsin, mekanı cennet olsun. Sanat camiasının başı sağ olsun. Çok sevdiğim bir insandı” diye konuştu. İstanbul'daki törene ayrıca sanatçı Ediz Hun, Müzisyen Mustafa Ceceli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, oyuncu Şebnem Gürsoy, müzisyenler Nadide Sultan, Doğukan Manço, Reyhan Karaca, Ömür Gedik, Murat Başaran, Coşkun Göğen’in yanı sıra sinema ve müzik dünyasından çok sayıda isim katıldı.

#İstanbul
#Harun Kolçak
٪d سنوات قبل