|

Koltuğu bırak

CHP’de olağanüstü kurultay için yeterli imzayı toplayamayan muhaliflerin PM’de Kılıçdaroğlu’nu terlettiği öğrenildi. PM’deki muhalif isimler, CHP liderine, başarısız olduğunu hatırlatarak genel başkanlığı bırakma çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 07:59 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Seçim sonuçlarını başarısız bularak olağanüstü kurultay talebinde bulunan Muharrem İnce ve Umut Oran, yeterli imzayı toplayamadı. Ancak CHP'deki çalkantı sürüyor.



Muhaliflerin 600 imzayı toplayamamasının ardından Parti Meclisi (PM) önceki gün ilk defa toplandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, PM'de bulunan muhalif üyeler yüzünden zor anlar yaşadığı öğrenildi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda 1 Kasım seçim sonuçları ayrıntılı olarak masaya yatırıldı. PM'de bulunan muhalif üyelerin söz alarak Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği, PM'de gergin anlar yaşanıldığı öğrenildi.



Kılıçdaroğlu'nun da 7 Haziran seçimleri öncesi miletvekilleri adaylarını belirlediği önseçim yöntemini eleştirdiği belirtildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, önseçimden umduğunu bulamadığını, önseçim yapılan illerde beklenen oy artışının sağlanamadığını PM üyelerine anlattığı ifade edildi. Muhalifleri, Kılıçdaroğlu'na altı seçimdir başarısız olduğunu hatırlatarak, genel başkanlıktan çekilme çağrısı yaptığı öne sürüldü.



PM'NİN YETKİSİ YOK SAYILDI


Sosyal demokrat bir liderin başarısızlık sonucunda gereğini yapacağına dikkat çeken muhalifler, bu aşamadan sonra ilk kurultayda yeni kadroların önünü açmak ve onlara bilgi ve tecrübelerini aktarmak oduğunu söyledi. Murat Özçelik'in istifası nedeniyle yedek kontenjandan PM'ye giren Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın ise Kılıçdaroğlu'ndan görevini bırakması ve partiye “ağabeylik" yapması gerektiğini söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun ise bu eleştirilere bir yanıt vermediği ifade edildi. PM'de, daha önce parti yöneticileri tarafından 16-17 Ocak olarak belirlenen olağan kurultay tarihi de netleştirildi.


#chp kurultayı
#Seçim sonuçları
#kılıçdaroğlu
8 yıl önce