|

Koltuk korkusu sardı

3-4 Şubat’ta yapılacak büyük kurultay yaklaştıkça CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sağlama almak için sahte belgelere sarılması parti içi çatlağa neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 01:30 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Özellikle parti içindeki ulusalcı kesim, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye şirin görünme taktiğini uyguladığını belirterek partinin çizgisinden kaydığını vurguluyor
Özellikle parti içindeki ulusalcı kesim, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye şirin görünme taktiğini uyguladığını belirterek partinin çizgisinden kaydığını vurguluyor

Özellikle parti içindeki ulusalcı kesim, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye şirin görünme taktiğini uyguladığını belirterek partinin çizgisinden kaydığını vurguluyor. CHP’de 3-4 Şubat 2018’de yapılması planlanan kongre tarihi yaklaşırken il ve ilçe örgütlerinin kongrelerinde gerilim artıyor. Ankara’da yapılacak 36. Olağan Kurultayı öncesi, İstanbul kongre sürecinin durdurulması delege tartışmalarını da beraberinde getirdi. Partinin Merkez Yönetim Kurulu kararıyla 3 Mayıs’ta başlayan kongre takvimi devam ediyor.

TARTIŞMALAR BİTMİYOR

Yaklaşık 200 kurultay delegesi bulunan İstanbul kongre sürecinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla durdurulmasıysa beraberinde başka bir tartışmayı gündeme getirdi. Sürecin, Kılıçdaroğlu’na karşı bir delege listesi hazırlandığı ve bunun ortaya çıkması üzerine durdurulduğu belirtiliyor. Şu ana kadar 36. Olağan Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir aday ismi dillendirilmese de söz konusu “muhalif kesimin” delegelerle güç kazanması halinde kurultaya kısa bir süre kala harekete geçebileceği aktarılıyor.

HER GÜN YENİ BİR TAKTİK

Kongre sürecinde CHP’de sağlam isimlerin Kılıçdaroğlu’na karşı delegeleri ikna çabalarına giriştiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu da muhaliflerin bu adımına karşı yeni taktikler geliştiriyor. Sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır saldırılar yönelten Kılıçdaroğlu’nun asıl amacının bu hareketi ile koltuk hesabı olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sağlama almak için sahte belgelere sarıldığı dillendiriliyor. 21 Kasım’da bir takım sorularla iddialarını kamuoyuna süren daha sonra sözde belgeleri açıklayarak zamana oynayan Kılıçdaroğlu bugün grup toplantısında başka belgeler de açıklayacak. İlk açıkladığı belgeleri fos çıkan Kılıçdaroğlu kendisine servis edilen belgeleri açıklamak için kongre sürecine yayacak. Böylelikle, kongre sürecinde koltuğunu sağlama almak için kendisine FETÖ’nün servis ettiği sahte belgeleri pişirip pişirip kamuoyuna sunacak.

ULUSALCILAR RAHATSIZ

Büyük kurultay hesaplarının gün geçtikçe parti içinde sert rüzgarlar estirdiği CHP’de Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı sahte belgeler de tersine rüzgar yaratmış durumda. Özellikle parti içi ulusalcı kesimin süreçten rahatsızlık duyduğu parti kulislerinde konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye şirin görünme taktiğini uyguladığını belirten ulusalcılar, 17-25 Aralık’ın ardından Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye iyice yakınlaşarak partinin çizgisinden kaydığını vurguluyor. Ulusalcılar, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün getirdiği her belgeye sarılmasından duydukları rahatsızlığı da dillendiriyor.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Seçim
6 yıl önce