|

Komandoların nefes kesen tatbikatı izledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İstanbul'da bulunan askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar, 43 yıl önce mezun olduğu Piyade Okulu'nun müzesini ziyaret ederek Piyade Okulu'nda kursiyerler ve birlik personeline hitap etti.

Yeni Şafak
17:52 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:00 - 6/02/2016 Cumartesi
DHA

Genelkurmay Başkanı Akar, ayrıca geçtiğimiz günlerde uyuşturucu madde taşıyan ticari gemiye Libya karasuları dışında 'Albatros Harekatı' adı verilen operasyonla müdahale eden Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi'ni de ziyaret etti.



Akar 43 yıl sonra mezun olduğu okulda


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 4-5 Şubat tarihlerinde, İstanbul'daki askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunarak Kara Kuvvetleri'nin temel unsuru olan Piyade sınıfı personelin eğitim gördüğü Piyade Okulu'nda incelemeler yaptı. Faaliyetin ilk gününde eğitim görmekte olan kursiyerler ve birlik personeliyle görüşen Akar, kursiyerler tarafından icra edilen meskûn mahalde teröristle mücadele harekatı tatbikatını izledi. Genelkurmay Başkanı Akar, 43 yıl önce mezun olduğu Piyade Okulu'nun müzesini de ziyaret etti.



SAT ve SAS komandolarıyla kumanya yedi


Orgeneral Akar, faaliyetin ikinci günündeyse, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. Deniz Kuvvetlerinin en seçkin birliklerinden olan, her türlü hava, deniz ve arazi koşullarında özel harekat görevleri icra eden Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Komutanlıklarını ziyaret eden Akar, SAT ve SAS komandolarıyla birlikte kumanya olarak dağıtılan öğle yemeğini yedi. Birliklerin teröristle mücadele harekatında da görev yapan personelle görüşen Genelkurmay Başkanı Akar, ağır hava şartlarında SAT/SAS personeli tarafından icra edilen tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu ile birlikte izledi.



Dereceye giren SAT Komandosu'na tebrik


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, incelemelerin son bölümünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İstanbul Tersanesinin MİLGEM sınıfı korvetlerin ve proje süreci devam eden diğer milli savaş gemilerinin dizaynının yapıldığı Dizayn Proje Ofisi'nde denetlemelerde bulundu.



Orgeneral Akar, ayrıca Kalahari Çölü'nde yapılan maratonda dereceye giren SAT Komandosu'nu da ziyareti sırasında tebrik etti.


#Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
#İstanbul
#Kalahari Çölü
8 yıl önce