|

Komutan sıfır noktasında

Suriye sınırında çatışmaların sürmesi üzerine sınır bölgesinde yaşanan hareketlilik dün üst seviyeye çıktı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve beraberindeki askeri heyet sıfır noktasında birlikleri denetledi. Jetler ise gün boyu bölgede uçuşlarını sürdürdü. Gaziantep’ten yola çıkan tanklar da sınır bölgesine konuşlandırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/07/2015 الجمعة
Güncelleme: 06:48 - 3/07/2015 الجمعة
Yeni Şafak

Sınırda yaşanan gelişmeler sonrası başlayan askeri hareketlik dün de devam etti. Sınır bölgelerine askeri sevkiyatlar sürerken, jetler gün boyu sınır hattında uçtu. 2. Ordu Komutanı Adem Huduti de Kilis'te birlikleri denetledi. Sabah saatlerinde askeri helikopter ile sınır hattındaki Kilis'e gelen Orgeneral Adem Huduti ve beraberindeki askeri heyet, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası'nı ziyaret etti. Orgeneral Huduti, burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın da katıldığı toplantıda askeri yetkililer ile Suriye ve sınır hattında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.





SINIR HATTINDA İNCELEME


2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, öğleden sonra Suriye sınır hattındaki birlikleri denetledi. Sınır hattında incelemelerde bulunan Orgeneral Huduti, karşısında PYD'nin hakim olduğu Suriye'nin Afrin kenti bulunan Akcabağlar Köyü ile IŞİD'in denetimindeki Suriye'nin Bab bölgesi olan Çobanbey bölgesinde de son duruma ilişkin bilgiler aldı. Orgeneral Huduti, sınır hattındaki incelemelerinin ardından Kilis Valiliği'ne geçerek Vali Süleyman Tapsız ile görüştü.



TANKLAR BÖLGEYE ULAŞTI






Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından hareket eden tank ve zırhlı personel taşıyıcılar Suriye sınırındaki Kilis'e ulaştı. Polis ekipleri askeri araçların geçişine eşlik etti. Elbeyli ilçesindeki Şehit Mehmet Hudut Karakolu'na getirilen zırhlı araçlar sınır hattında belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Jandarma ekiplerinin de sevkiyat sırasında çevrede güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.



SURİYE TARAFI SESSİZ


Askeri hareketliliğin sürdüğü Kilis'te güvenlik güçleri sınıra hiç kimseyi yaklaştırmıyor, şüpheli görülen kişileri de kimlik kontrollerinin ardından bölgeden uzaklaştırıyor. Bu arada sınırın Suriye tarafında sessizlik hakim. Suriyeli çiftçilerin biçerdöverlerle ekinlerini hasat ettikleri, ayrıca sınıra yakın arazilerde yer yer anız yangınlarının meydana geldiği görülüyor.







Washington endişemizi anlıyormuş!


Türkiye'nin PYD-ABD ittifakı konusundaki rahatsızlığına ilişkin ABD'den iki ayrı açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “Türkiye'nin Suriye'deki bu gruplara ilişkin güvenlik endişelerini anlıyoruz. Onların sahip oldukları kaygıları kesinlikle biliyoruz. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ise Türkiye ve ABD'nin Suriye'ye ilişkin


ortak endişeleri olduğunu belirterek “Son zamanlarda PYD'nin IŞİD'i çıkardığı bölgelerde beklentilere bağlı kalmasını iletmekte çok netiz" ifadelerini kullandı.



Esed havadan PYD karadan


Suriye'de rejim ile birlikte harekete eden PYD güçleri, Haseke'de IŞİD'in elinde bulunan bölgelere saldırdı. Esed'in hava desteği verdiği saldırılarda PYD, Haseke'nin Aziziye mahallesinin kontrolünü ele geçirdi. Hasekeli aktivist Ahmed Ebu Salih, “Terör örgütü YPG ile Esed rejimi Haseke'de ortak olarak hareket ediyor. Bazı bölgeleri de kendi aralarında paylaşmışlar" dedi.



#pyd
#kilis
#suriye savaşı
٪d سنوات قبل