|

Kongolu 16 kaçak lüks cipte yakalandı

Bodrum'da, polisin durdurduğu VIP minibüs ile arkasından gelen hafif ticari araçta, 1'i çocuk 6'sı kadın Kongo vatandaşı 16 kaçak yakalandı. Kiralık olduğu belirlenen 2 aracın Türk sürücüleri de gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülen kaçaklardan bazılarının ayakkabıları olmasına rağmen yalın ayak yürümeleri dikkati çekti.

Yeni Şafak
12:16 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 12:24 - 16/11/2014 Pazar
DHA

Bodrum'da, dün saat 03.30 sıralarında, devriye görevi yapan polis ekipleri, Dört Yol Kavşağı'nda, önlerindeki, camları siyah 34 RRT 36 plakalı VIP minibüsün sürücüsünün tedirgin davranışlarından şüphelenip, durdurdu. Bu sırada minibüsün sağ ön koltuğundaki 1 kişi indikten sonra koşarak kaçmaya başladı. Polis, kaçan kişiyi kovalamaca sonucu yakaladı. VIP minibüsü takip ettiği belirlenen arkadan gelen 34 HA 4095 palakalı hafif ticari araç da polis tarafından durduruldu. 


Polis, sürücüleri Türk olan ve kiralık olduğu tespit edilen iki araçta, kendilerini turist olarak tanıtmaya çalışan Kongolu kaçaklar olduğunu belirledi. 1'i çocuk, 6'sı kadın toplam 16 kaçak ile 2 Türk sürücü gözaltına alınıp, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kaçakları taşıyan minibüs ve otomobil de Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi.


YALINAYAK YÜRÜDÜLER

Sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülen kaçaklardan bazılarının ayakkabıları olmasına rağmen yalın ayak yürümeleri dikkati çekti. Aralarında Türkçe bilenlerin de olduğu, kendilerine turist görünümü veren Kongolu kaçaklardan bazılarının yırtık kot modasına uydukları görüldü. Kaçakların, Yabancılar Büro Amirliği'ndeki işlemleriin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.

 
#bodrum
#kongo vatandaşı
#kaçak
#göçmen
#vip
#lüks cip
9 yıl önce
default-profile-img