|

Kongre heyecanı

AK Parti’de olağanüstü kongre heyecanı yaşanmaya başladı. 2 Mayıs’ta toplanacak MKYK toplantısında olağanüstü kongre kararının resmileştirilmesi bekleniyor. Kongrenin 21 Mayıs’ta yapılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 yıl 9 aylık aranın ardından yeniden AK Parti Genel Başkanı olması bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 04:50 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Kongre heyecanı
​Kongre heyecanı

Partili cumhurbaşkanlığının önünü açan 16 Nisan halk oylamasının ardından AK Parti’de olağanüstü kongre konuşulmaya başlandı. Kongreyle birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkanlık koltuğuna oturması bekleniyor. Ancak parti yetkilileri konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Erdoğan’ın partisine üye olduktan sonra ne zaman genel başkan olacağı soruları gündeme geldi. Bu doğrultuda AK Parti’nin olağanüstü kongreye 21 Mayıs’ta gideceği konuşuluyor. O tarihte bir değişikliğin olmaması halinde Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesi bekleniyor.

21 MAYIS ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 2 Mayıs’ta toplanacağı belirtiliyor. MKYK toplantısında alınacak kararın ardından parti tüzüğüne göre 15 gün içerisinde olağanüstü kongreye gidilebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı programları da dikkate alındığında tarihin 21 Mayıs’ı işaret ettiği belirtiliyor.

TEK ADAY OLACAK

Erdoğan, partili cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliğinin kabulünün ardından yaptığı açıklamada “Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra AK Parti’nin başına geçeceğim” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede tek aday olması bekleniyor.

PARTİ YENİLENECEK

Yapılması beklenen 3’üncü olağanüstü kongrede parti kurullarının tamında da değişim bekleniyor.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kongre
#AK Parti
#MKYK
7 yıl önce