|

Konya'da katliam: 5 ölü

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde Atılgan K., uzaktan akrabası olan 5 kişiyi, 4 ayrı evde av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen zanlı, seri cinayetlerin ardından evine giderken gözaltına alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 07:15 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Atılgan K., 1.5 saatte 5 akrabasını öldürdü
Atılgan K., 1.5 saatte 5 akrabasını öldürdü

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde psikolojik rahatsızlığı olan bir kişi, 4 ayrı evde 5 kişiyi öldürdü. Korkunç olay, ilçenin kırsal mahallelerinden Bulduk’ta meydana geldi. Çobanlık yaparak geçimini sağlayan 29 yaşındaki Atılgan K, sabah saat 07.30 sıralarında av tüfeğini yanına alarak evden ayrıldı. Henüz bilinmeyen bir nedenle kendisini kaybeden Atılgan K., ilk olarak 80 yaşındaki akrabası Bekir Kıran’ın evine giderek zile bastı. Atılgan K., kendisine kapıyı açan Kıran’ı av tüfeğiyle vurdu.

KAPIYI AÇAN KURTULAMADI

Kanlar içinde yere yığılan yaşlı adam olay yerinde can verirken, evden ayrılan zanlının diğer adresi 20 metre ileride oturan Mustafa Tokat’ıın evi oldu. Atılgan K., burada da kendisini kapıyı açan Tokat’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Atılgan K. aynı sokakta oturan akrabaları 79 yaşındaki Meryem Tokat ile oğlu 50 yaşındaki Hamit Tokat’ı da av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Zanlı, son olarak Mehmet Tokat'ı da evinde katletti. Silah sesini duyan vatandaşlar, telefonlara sarılarak durumu jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından mahalleye gelen jandarma ekipleri, seri cinayetlerin ardından suç aleti av tüfeğiyle evine gitmekte olan zanlıyı kıskıvrak yakaladı.

HAK ETTİLER, VURDUM

Akrabası 5 kişiyi öldüren Atılgan K.’nın, sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken süreklik çevresine gülümsemesi dikkat çekti. Psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilen zanlının ilk ifadesinde "Gittim vurdum. Bunlar Amerikan ajanı" dediği öğrenildi. Zanlı, gazetecilerin 'Niçin öldürdünüz?' sorusu üzerine gülümseyerek "Hak ettiler" dedi. Zanlının annesi Hatice K., güvenlik gerekçesiyle jandarma tarafından mahalleden çıkarılarak bilinmeyen bir adrese götürüldü. Ölen 5 kişinin cenazeleri, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Cihanbeyli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

10 gün önce araçların lastiklerini kesmiş

Saldırgan Atılgan K.’nın, 10 gün önce maktullerin araçlarının lastiklerini kestiği ortaya çıktı. Bulduk Mahallesi Muhtarı Kemal Gülen, “Saldırgan komşularını sürekli rahatsız ediyormuş. Daha önce komşularını öldürmekle tehdit etmiş. Yaklaşık bir hafta önce de öldürdüğü kişilerin araçlarının lastiklerini kesmiş ancak korktukları için kimse şikayetçi olmamış” dedi. Bir görgü tanığı ise silah sesi duyunca kapıları ve pencereleri kapattıklarını, evden çıkmadıklarını kaydetti. Atılgan K.’nın, 5 kişi için daha önce “Onları öldüreceğim” şeklinde konuştuğunu anlatarak, “Cinnet getirmiş. Aşırı içine kapanıktı, kimseyle diyaloğa girmiyordu. Kötü bir alışkanlığı da yoktu. Sigara dahi kullanmazdı” ifadelerini kullandı.


#Konya
#Katliam
7 yıl önce