|

Korkunç gerçek ortaya çıktı

Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'ndeki çalılık alanda geçen Nisan ayında cesetleri bulunan 3ü çocuk, 9 Afgan kaçağın üzerindeki para ve değerli eşyalarının gasp edildikten sonra dövülerek ve tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
13:32 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 11:33 - 23/11/2014 Pazar
DHA
Soruşturma kapsamında Adana, Edirne ve Kırklarelinin Babaeski İlçesinde 4 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan E.K. tutuklandı.

Bulgaristana sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkii'nde geçen 9 Nisan tarihinde çalılıklar arasında ceset olduğunu görenler çiftçiler jandarma ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemede sınırı kaçak geçmek isteyen tanınmayacak durumda 1'i kadın, 1'i çocuk ve 2 erkeğe ait 4 ceset bulundu.

SOĞUKTAN DONDUKLARI TAHMİN EDİLİYORDU

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri aynı bölgede 17 Nisan tarihinde yaptığı ve iz köpeği Alazın da katıldığı aramalarda dereye yakın çalılık alanda 1'i 4 yaşlarında kız çocuğuna ait olduğu belirlenen 3 ceset, kadın ile erkeğe ait kafatası ile bacak kemikleri buldu. İki farklı günde yapılan aramalarda toplam 9 kişinin cesedi bulunarak incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

FOTOĞRAFTAN ŞÜPHELİYE ULAŞILDI

Adli Tıp Kurumunun otopsisi sonucu Afganistan uyruklu olduğu belirlenen 9 kaçaktan 4ünün kimlikleri tespit edildi. Soğuktan donduğu tahmin edilen kaçakların dövüldükten sonra tüfekle öldürüldüğü belirlendi. Kaçaklardan birinin üzerinden çıkan aile fotoğrafı ile soruşturmayı derinleştiren Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, fotoğrafın Kahramanmaraşta çekildiği, kaçakların Adana da oturan kılavuz E.K. ile temasa geçerek kaçakm yollardan Avrupa ülkelerine gitmek için Edirneye kadar getirildiğini tespit etti.

1'i TUTUKLANDI

Mahkeme kararıyla jandarma ekiplerince fiziki ve teknik olarak 3 ay izlenen E.K. ile birlikte Kırklarelinin Babaeski İlçesinde Ö.T., Budakdoğanca Köyü ise A.F. ve L.F. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma Komutanlığındaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K., tutuklanırken, diğer 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmaya devam ediliyor.

 
#edirne kaçak
#afgan kaçak
#edirne afgan
9 yıl önce