|

Korkutan yangına TOMA'lı müdahale

Muş Sanayi Merkezi (MSM)'nin çatı katında çıkan yangın korku dolu anlara neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangına Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da müdahale etti.

Yeni Şafak
13:43 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:59 - 29/07/2015 Çarşamba
IHA

İl Özel İdaresi'ne ait 54 imalathanenin bulunduğu MSM'nin çatı katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatı katından dumanların yükseldiğini gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine Muş Belediyesine ait itfaiye araçları geldi. Kısa sürede büyüyen ve çatı katını kaplayan yangına Muş Belediyesi itfaiye ekipleri yetersiz kalınca, Hasköy ilçesi, Sungu beldesi ve kamu kurumlarına ait itfaiye araçları müdahale etti. 9 itfaiye aracının yetersiz kaldığı yangını söndürmek için emniyet müdürlüğüne ait TOMA istenildi.


Olay yerine gelen dört TOMA, kısa sürede yangının kontrol altına alınmasını sağlarken, imalathane sahipleri ile itfaiye ekipleri arasında gergin anlar yaşandı. İtfaiyenin yetersiz kaldığını belirten Cahit Kanşıray isimli işletmeci, "İçerideydik, yangın çıktı, küçük bir yangın. Tüplerle müdahale ettik, itfaiye gelene kadar yangın büyüdü. Maalesef şehrimiz küçük, belediyemiz yok, her şey yetersiz" diye konuştu.


Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, soğutma çalışmaları başlatıldı.

#Muş sanayi sitesi
#yangın
#Toma
9 yıl önce