|

Korsan gezi felaket getirdi

Osmaniye’de 14 kişinin can verdiği kaza öncesi ihmal üstüne ihmal yaşandığı ortaya çıktı. Gezi için mülki amirden izin alınmadı, 29 kişilik araca 40 kişi bindirildi. Hatay Valiliği, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, İskenderun'da yas var

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 22:28 - 6/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Osmaniye'de 5'i öğrenci, 1'i öğretmen 14 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ihmaller zincirinin yol açtığı, gezi için mülki amirden izin alınmadığı ortaya çıktı. Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 5 Temmuz İlkokulu 3-A öğrencileri ve velilerinden oluşan bir grup, önceki gün 2 midibüs ile Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'nı gezi düzenledi.



ÖLENLERİN 5'İ ANNE


Gezi sonrası dönüşü Ferruşah Eşen yönetimindeki 31 KLY 69 plakalı midibüs, Osmaniye-Kozan karayolu Cevdetiye köyü yakınlarındaki DSİ'ye ait sulama kanalına uçtu. Can pazarının yaşandığı kazada, midibüste bulunan çocuklar Beritan ve Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas, Merve Pembe ile Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen ve Müzeyyen Keskin yaşamını yitirdi. Ölenlerin 7'sinin çocuk, 5'inin anne olduğu öğrenildi. Yaralanan 26 kişi ise tedavi altına alındı.




CAMDAN SU DOLDU


Geziye katılan kazazedelerden İlyas Demirci, midibüsün camının patladığını, içeriye hızla su dolduğunu anlatarak, “Kurtulmamızın sebebi midibüsün en arka sırasında oturuyor olmamızdır. Zaten ölenlerin hepsi de ön koltukta oturanlardı” dedi. Kazada ölen 14 kişiden 12'sinin cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Hayriye Nur Seviner ile kızı Nehir Uludağ'ın düzenlenen törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Nehir'in dedesi Yusuf Seviner, torununun tabutu başında, “Yalnız bıraktın dedeni, nereye gittin dedesi” diye ağladı.





SORUŞTURMA AÇILDI


Bu arada, katliam gibi kazayla ilgili detaylarda da ortaya çıktı. Hatay Valiliği, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlenen geziyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. En çok 29 kişi taşıyabilen midibüse, çocuk ve yetişkin olmak üzere toplam 40 kişinin bindirildiği de belirlendi.





Anne-kıza hazin veda


Hayriye Nur Seviner ile kızı Nehir Uludağ için Kaptanpaşa Camii'nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Anne ile kızının


tabutuna sarılan yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.



Akdağ ailelerin acısını paylaştı




Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Akdağ, ilk olarak kazada hayatını kaybeden anne Sevgi Ayaz ve oğlu Umut Ayaz'ın ailesini ziyaret etti. Akdağ, daha sonra Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'ne geçerek anne Müzeyyen ve kızı Yağmur Keskin'in ailesine başsağlığı diledi. Suda boğulanların şehit olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, çok üzgün olduklarını kaydetti. Akdağ, hastanede yatan yaralıları da ziyaret etti.



Kahraman öğretmen


Sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci, 3 kişinin hayatını kurtardıktan sonra yeniden suya daldı, ancak bir daha çıkamadı. Öğretmen eşi Seval Cebeci acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.






Türkiye, 3 kişinin hayatını kurtarmasına rağmen canından olan kahraman öğretmen Ahmet Cebeci'yi konuşuyor. Yakınları ve görgü tanıklarının ve yakınlarının anlattığına göre Ahmet Cebeci, kazadan sağ kurtulduktan sonra midibüste bulunanları kurtarmak için suya daldı. Araçta sıkışanların 3'ünü kurtarmayı başaran öğretmen, 4'üncü kez suya daldı. Ancak bir daha çıkamadı. Ahmet Cebeci'nin aynı okulda birlikte görev yaptığı diğer araçta olan öğretmen eşi Seval Cebeci, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Cebeci'nin cenazesinin bugün toprağa verileceği bildirildi.



OKULDA YAS VAR


Kaza sonrası Beş Temmuz İlkokulu'nda yas var, Okulda dün eğitime ara verildi. Bazı öğretmen ve öğrenciler, hayatını kaybedenler için gözyaşı döktü. Öğrencilerden Aşina Bedir, öğretmeni Ahmet Cebeci'ye mektup yazarak, “Sen çok iyi bir öğretmendin, hem de çok iyi” ifadeleriyle onu çok sevdiğini anlatttı. Mektup, 3/A sınıfının panosuna asılması için başka bir öğretmene verildi. Öğretmen İsmail Akay ise meslektaşı için yazılan mektubu gözyaşları içinde panoya astı.



#Osmaniye
#Ferruşah Eşen
#Trafik kazası
8 yıl önce