|

Korucular artık oralarda da görev yapıyor

Kırsaldaki saldırılarını şehirlerde sürdüren PKK'lı teröristlerin eğitimi hedef alan eylemleri nedeniyle Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bazı okulların güvenliği için korucular görevlendirildi. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, "Karne almaya giden Kürt kökenli çocukların üzerine bomba atacak kadar gözleri kararmış teröristlere karşı elbette ki okullarımızı da koruyacağız" dedi.

Yeni Şafak
17:08 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:52 - 25/01/2016 Pazartesi
AA

Terör örgütü PKK mensuplarının eğitim kurumlarını hedef alan eylemleri nedeniyle Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bazı okulların güvenliği için korucular görevlendirildi.



Doğu ve Güneydoğu illerinde yıllarca terörle mücadelede güvenlik güçlerine en büyük desteği veren korucular, kırsaldaki saldırılarını şehirlerde sürdüren PKK'lı teröristlerle mücadelede asker ve polislerin yanında aktif şekilde yer alıyor.



Bölgedeki birçok il ve ilçede eğitim kurumlarına yönelik saldırılara devam eden teröristlere karşı Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki 6 okulun güvenliği için korucular görevlendirildi.



Bağlar'da 22 Ocak'ta öğrencilere karne dağıtımı sırasında el yapımı ile patlayıcıyla düzenlenen, 5 öğrencinin yaralandığı saldırının gerçekleştiği Çelebi Eser Ortaokulu'nun da bulunduğu 6 okulda görevlendirilen 5'er korucu, teröristlerin ses bombası, el yapımı patlayıcı ve havai fişekle gerçekleştireceği saldırılara karşı sabaha kadar nöbet tutuyor.



"Teröristlere karşı elbette ki okullarımızı da koruyacağız"


Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, yaptığı açıklamada, korucuların Sur'da ve bölgedeki birçok ilçede terör örgütü mensuplarına karşı asker ve polisle omuz omuza görevini sürdürdüğünü söyledi



"Sur'da operasyona katılan korucuların bir bölümü, Bağlar'daki bazı okulların da geceleri güvenliğini sağlıyor. Korucularımız, kış şartlarına rağmen eksiksiz şekilde çalışmalarını sürdürüyor" diyen Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bir yerde güvenlik güçleri okul ve hastaneleri koruyorsa, bu, teröristlerin insanlıktan nasibini almadıklarının göstergesidir. Karne almaya giden Kürt kökenli çocukların üzerine bomba atacak kadar gözleri kararmış teröristlere karşı elbette ki okullarımızı da koruyacağız. Okullardaki küçük çocuklara karşı acımasız olan bu zihniyet, Kürt kökenli vatandaşlara hiçbir şekilde hizmet etmiyor, aksine bizlere çok büyük zararlar veriyor."



Sözen, bölgede çok sayıda çocuğun eğitim-öğretim hakkından teröristlerin saldırıları nedeniyle mahrum kaldığına işaret ederek, bölgedeki bazı çocukların TEOG sınavına giremediğini belirtti.



Teröristlerin sivilleri ve öğrencileri de hedef aldığına dikkati çeken Sözen, "Bunların amacı, Kürt kökenli çocukların okumasını engelleyerek onları cahil bırakmaktır. Kürt halkını savunduğunu iddia eden hiçbir HDP milletvekilinin çocuğu bu duruma maruz kalmamaktadır. Bölgede öğrencilerin üzerine bombalar atılırken maalesef bunu bazı çevreler söylemleriyle geçiştirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

#Diyarbakır
#güvenlik önlemi
#Korucular
#Okul
8 yıl önce