|

Köşe yazarına organize baskı

Şike operasyonunun FETÖ ürünü olduğuna dair köşe yazısı yazan Ercan Güven, Mehmet Baransu ve dönemin Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç tarafından telefonla uyarıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:16 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Gazeteci -yazar Ercan Güven Şike operasyonu sırasında, Milliyet gazetesinde yazdığı bir yazı nedeniyle, FETÖ'nün medyadaki kalemşorlerinden Mehmet Baransu ve 17-25 Aralık'ın mimarlarından dönemin Organize Suçlarla Şube Müdürü Nazmi Ardıç'la arasında yaşanan ilginç bir ayrıntıyı savcılıkla paylaştı.



UYARDILAR


Şike'de kumpas iddianamesine de giren ifadede Güven, şike operasyonunu FETÖ'nün yaptığı kanaatinin oluştuğunu ve bu şekilde bir yazı kaleme aldığını bunun üzerine önce Mehmet Baransu, hemen ardından ise Nazmi Ardıç'ın kendisini aradığını ve uyardığını söyledi.



HEDEF GÖSTERİYORSUN


Güven ifadesinde Baransu ve Ardıç'la olan konuşmalarını şu şekilde anlattı: "Baransu beni arayarak telefonda agresif konuşmalar yaptı. Bana 'Sen bizi hedef gösteriyorsun' şeklinde bir cümle sarf etti. Ben de kendisine 'Sen polis misin sana ne ki hedef gösteriyoruz' dediğimde bu işin içinde olduğunu ima edercesine, 'Operasyona laf etmek bana laf etmek' anlamına gelen cümleler kullandı. Görüşme biter bitmez beni sabit telefondan bir kişi aradı. Ben Organize Şube Müdürüyüm dedi. Bana 'Sen bizi hedef gösteriyorsun' dedi. Baransu ile aynı cümleleri kullandı. Biz görevimizi yapıyoruz şeklinde cümleler söyledi."


#Şike operasyon
#Ercan Güven
#Mehmet Baransu
7 yıl önce