|

KOSGEB'den Şırnak'a 10,3 milyon TL destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) geçen yıl Şırnak'ta terör saldırılarında ve yangın gibi afetlerde zarar gören işletmelere 10 milyon 338 bin lira destek sağlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 01:05 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Şırnak'a destek
Şırnak'a destek

KOSGEB İl Müdürü Eşref Çakar, gençlerin aktif iş gücüne katılımı ve istihdam artışı için İŞKUR, Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Dicle Kalkınma Ajansı ile koordineli olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi.



TERÖR ZARARLARINA 100 BİN LİRA KREDİ


Terörden zarar gören imalatçı KOBİ'lere 100 bin lira faizsiz kredi ve makine teçhizat desteği sağlandığını dile getiren Çakar, "Valilik ve Kaymakamlıkça zararı belgelenen OSB'de bulunanlar da dahil 70 işletmemize faizsiz kredi ve hibe desteği sağladık" dedi.



Geçen yıl aralık ayında Türkiye genelinde 15 bin işletmeye dağıtımı planlanan 50 bin lira üst limitli işletme destek kredisinden ilde 44 işletmenin faydalandığını anlatan Çakar, bu işletmelere 2 milyon 200 bin lira faizsiz kredi desteği sağlandığını kaydetti. Çakar, imalatçı işletmelerin alacakları yeni ve yerli makine için de il genelinde başvuruda bulunan 3 işletmeye toplamda 1 milyon 403 bin lira faizsiz kredi desteği imkanı sağladıklarını belirtti.


#KOSGEB
#Şırnak
#İŞKUR
7 yıl önce