|

KOSGEB’te himmet operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında KOSGEB merkezi ile il müdürlüklerine yönelik operasyon düzenlendi. Üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alınırken 2008-2014 arasında KOSGEB Başkanlığı yapan Mustafa Kaplan da bu isimler arasında yer aldı. Şüphelilerin milyonlarca doları örgüte aktardığı belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:04 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli 13 ilde himmet operasyonu gerçekleştirildi. Yapılan operasyon kapsamında KOSGEB'in üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alınırken 2008-2014 yılları arasında KOSGEB Başkanlığı yapan Mustafa Kaplan da bu isimler arasında yer aldı. Milyonlarca dolar himmet paralarını FETÖ'ye aktaran kişilerin kendilerine para vermeyen kişileri de Türkiye'nin ücra yerlerine sürdüğü ortaya çıktı.



13 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN YAPILDI


Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında KOSGEB merkezi ile il müdürlüklerine yönelik himmet operasyonu düzenledi. Ankara merkez olmak üzere aralarında İstanbul, Erzurum, Sakarya, Şırnak ve Düzce'nin de bulunduğu 13 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında eski Başkan Mustafa Kaplan, Başkan Yardımcıları, 6 İl müdürü, 2 daire başkanı ve uzmanların bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesinde bulunanlar arasında 5 isim firari olarak aranırken birinin tutuklama kararı olduğu tespit edildi.







ÇETEYE YARDIM ETMEYENİ SÜRDÜLER


Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği himmet operasyonunda gözaltına alınanlar arasında 2008-2014 yılları arasında KOSGEB başkanlığını yapan Mustafa Kaplan'da var. Kaplan döneminde, FETÖ'cü şirketlere yardım edildiği ve İl Müdürlerinden himmet adı altında haraç istendiği tespit edildi. Himmet adı altında istenilen para verilmediğinde o kişilere soruşturma açıldığı, zorluk çıkarıldığı veya başka illere sürüldüğü tespit edildi.



MİLYONLARCA DOLAR FETÖ'YE AKTI


Yapılan oprasyonda üst düzey yetkililer gözaltına alırken himmet paralarının paravan şirketler vasıtasıyla FETÖ'ye aktarıldı. Milyonlarca dolar himmet adı altında toplanırken FETÖ'cü şirketlere kredi, destek ve hibe olarak verdikleri tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan il müdürlerinin de makam ve mevki karşılığı her ay düzenli “himmet" verdiği belirlendi. Kaplan'ın görev yaptığı dönemde KOSGEB'den FETÖ/PDY'ye ait firmalara çok sayıda ihale verdiği ve bu şekilde de kaynak aktardığı belirlendi.





KOSGEB'E HEP FETÖ'CÜLERİ ALDILAR


Birçok kurum gibi KOSGEB iş alımlarında da FETÖ'nün parmağı olduğu tespit edildi. Personel alımlarında kendi işlerini daha iyi yürütebilmek için FETÖ'cü olanları işe aldılar. Himmet toplamak için işlerini hızlandırdılar. Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, diğer illerde gözaltına alınan kişilerin de bulundukları yerlerdeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya getirilmesinin ardından adli makamlara sevk edilecek. Operasyon kapsamında 6 şüphelinin ise arandığı öğrenildi. Eski KOSGEB Başkanı Kaplan'ın, çalışanlardan “himmet, bağış ve kurban" adı altında topladığı paraları örgüte aktardığı, eşinin ise çalışan eşlerinden aynı şekilde para aldığı tespit edildi.



ByLock ele verdi


Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde “Ana yasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla daha önce açığa alınan kamu personeli arasında örgütün kriptolu iletişim programı “ByLock"u kullananlar olduğu belirlendi. Tespit edilen 141 “ByLock" kullanıcısı için yakalama kararı çıkarılırken, Kayseri merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda zanlılardan 76'sı gözaltına alındı.


#FETÖ soruşturması
#KOSGEB
#Mustafa Kaplan
#ByLock
8 yıl önce