|

Köy korucuları 'FETÖ-PKK' ilişkisine işaret etti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 30 yılı aşkın süredir terör örgütü PKK'ya karşı güvenlik güçleriyle etkin mücadele yürüten köy korucuları, PKK'lı teröristlerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bu yana artış gösterdiğine dikkati çekiyor.

Yeni Şafak
15:28 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 12:30 - 16/08/2016 Salı
AA

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan sonra PKK'lı teröristlerce Siirt'in Şirvan, Şırnak'ın Beytüşşebap, Van'ın Başkale ilçeleri ile Adıyaman'da düzenlenen saldırılarda 6 şehit veren korucular, son bir ayda artış gösteren terör saldırılarını değerlendirdi.



Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 57 bin geçici, 25 bin de gönüllü köy korucusu ile ülkede terörle mücadeleye destek verdiklerini söyledi.



Kandemir, vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda terörle mücadele ederken bugüne kadar bin 857 korucunun şehit düştüğünü, bin 600 korucunun ise gazi olduğunu vurgulayarak, korucular olarak hem FETÖ'nün hem de darbe girişiminden sonra artış gösteren PKK saldırılarını lanetlediklerini belirtti.



Çözüm Süreci'nden bu yana 17, son bir ayda ise 6 korucunun şehit olduğunu anlatan Kandemir, tüm saldırılara rağmen terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.



Kandemir, terörün hedefinde sadece asker, polis ve korucunun değil sivillerin de olduğuna değinerek, teröristlerin hedef tanımaksızın herkesi şehit ettiğini aktardı. Terörü lanetlediklerine dikkati çeken Kandemir, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.



"PKK'ya karşı mücadelenin sürmesi gerekir"

Orhan Kandemir, bölgede askerin, polisin ve korucuların omuz omuza teröre karşı mücadele ettiğini bildirerek, bu mücadele ile terör örgütlerinin kesinlikle amaçlarına ulaşamayacağını kaydetti.



"FETÖ, DAEŞ ve PKK ile mücadelemize devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hepimiz bu uğurda şehit olmaya hazırız. Korucularımız şehit oldu diye mücadelemizi bırakacak değiliz. Sonuçta bu bölgenin insanlarıyız. Köyümüz, toprağımız, şerefimiz ve vatanımız için mücadelemizden taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullanan Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:



"FETÖ'nün devlet kurumlarından temizlenmesinin ardından PKK ile yapılacak mücadele daha etkili olacaktır. Devletimiz bu noktada iyi bir temizlik yapıyor. Bunun devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. FETÖ'ye karşı yapılan bu operasyonların ardından PKK'ya karşı mücadelenin de sürmesi gerekir."



"Devletimizin yanındayız"

Mardin'deki koruculardan Ahmet Dikmen de 23 yıldır korucu olarak görev yaptığını anlatarak, PKK'nın yanı sıra FETÖ ve diğer terör örgütleriyle de mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.



Dikmen, "Devletimizin yanındayız. Kanımızın son damlasına kadar her türlü terör örgütü ile mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz." diye konuştu.



Korucu İsmail Ayan ise terör örgütlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini belirterek, bu mücadeleye herkesin de destek sunması gerektiğini kaydetti.





#Köy korucuları
#FETÖ
#PKK
8 yıl önce