|

Koyunların neden bu hale geldiği ortaya çıktı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, tüyleri dökülmüş ve ayakta durmakta zorlanan 100 koyunun kötü koşullar ve yetersiz beslenme nedeniyle bu duruma düştükleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:10 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 27/01/2017 Cuma
DHA
Koyunların tüylerinin döküldüğü ve ayakta durmakta zorlandıkları görülüyor.
Koyunların tüylerinin döküldüğü ve ayakta durmakta zorlandıkları görülüyor.

Akdeniz Mahallesi'nde Nuriye G.'e ait olan koyunların içler acısı durumuna hayvanseverlerin gösterdiği tepki üzerine Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kurumda görevli 2 veteriner hekim ile Hayvan Hakları Koruma Savunucusu Semih İğdigül ve serbest veteriner hekimlik yapan Mehmet Önem de koyunların yanına giderek muayene etti. Veteriner hekim Mehmet Önem, hayvanların yeterli beslenmediğini saptadıklarını söyledi.



Önem, "Bu hayvanlar çok kötü bir ortamda balkıyor ve yeterli düzeyde beslenemedikleri için birçok hastalığa yakalanmış durumdadır. Bu hayvanların derhal bu ortamdan uzaklaştırılması ve beslenmesine çok iyi dikkat edilmesi gerekiyor. Bataklık gibi bir yerde koyun yetiştiriciliği yapılmaz. Koyunlara baktığımızda tüyleri dökülmüş, hatta ayakta dahi durmakta zorlanıyorlar" dedi.



Sahibine 10 gün süre verildi


Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlerin de koyunları incelemesinin ardından hayvan yetiştiricisi hakkında tutanak tutarak, hayvanların mevcut ortamdan uzaklaştırılması ve temiz, besini tam olarak karşılayabilecek şekilde bakılması için 10 gün süre verdi.


#Mersin
#Erdemli
#Koyun
7 yıl önce