|

KPSS tercih işlemi başladı

ÖSYM, KPSS tercih işleminin 3 Temmuz günü saat 23.59'a kadar süreceğini açıkladı. Adaylar 15 TL karşılığında başvuru yapabilecek.

Yeni Şafak
12:10 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:16 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

KPSS tercih işlemi ÖSYM intenet sitesi üzerinden yayımlandı. Türkiye genelinde farklı kadrolara yapılacak olan 2 bin 780 kişilik kadro ataması için tercihleri alacak olan ÖSYM, KPSS 2017/1 tercih kılavuzu aracılığıyla kılavuz bilgilerini adaylarla paylaştı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, bugün saat 15'te başlayacak tercih döneminin 3 Temmuz günü saat 23.59'a kadar süreceği belirtildi.

Kimler tercih yapabilecek?

Adayların bu kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacak.

Tercihler için 15 TL ödenecek

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklar. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 4 Temmuz 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-işlemler'de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 4 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacak.

  • Ödeme nereye yapılacak?
  • * Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • * Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • * Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • * Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • * Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • * Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • * Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • *Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecek.
#KPSS
#ÖSYM
#Başvuru
#Tercih
7 yıl önce