|

Kralın emriyle darbe yaptım

Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan ekibin lideri eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, “Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım. Emri verenler arkamızda durmadı. Pensilvanya’dakini niye koruyayım? Erkek gibi gelsin kendisini savunsun” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:32 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Gökhan Şahin Sönmezateş
Gökhan Şahin Sönmezateş

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davanın sanıklarından eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş savunma yaptı. Suikast girişimini planlamak ve yönetmekle suçlanan tutuklu sanık Sönmezateş, terörist başı Fetullah Gülen için ilginç ifadeler kullandı.

YAVER SAĞLIKLI DÜŞÜNEMİYOR

Sönmezateş, “Yakalandığımda ‘kafama kurşun sıkın’ diye yalvardım. ‘Yoksa mermiyi ağzına verin ben kafama sıkayım’ dedim. Kabul etmediler” dedi. Sanıklardan eski başyaver Ali Yazıcı ile darbe girişimi günü görüşmediğini iddia eden Sönmezateş, “Ali Yazıcı ile görüşmüş olsam bugün burada olmazdım. Ali Yazıcı’nın söylediklerinden hiçbir şey anlamadım. Sağlıklı düşünebildiğine inanmıyorum” dedi. “Ben tuzağa düşürüldüm, ekibim de tuzağa düşürüldü” iddiasında bulunan Sönmezateş, savunmasına şöyle devam etti: “Ben inandığım için bu işin içindeydim. Kandırılmışım. Şu anda herkes inkar ediyor, salağa yatıyor. Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım. Bana emri veren adamın makamına güvendim. Ben vatan millet için yaptığımı sanıyordum. Emri verenler arkamızda durmadı.”

GELSİN ERKEK GİBİ KENDİNİ SAVUNSUN

“İyi ki darbe olmamış. Bu onursuz insanların koltuklara oturmadıkları iyi oldu. Emri verenler gölgelerde saklanıyor. İsteseydik Yunanistan’a kaçardık. Bu ülkede suç işlediysem bu ülkede yargılanacağım. FETÖ’den yargılanmak zoruma gidiyor. Pensilvanya’dakini niye koruyayım? Pensilvanya’daki erkek gibi gelsin adam gibi kendisini savunsun. Birileri ve ailem zarar görecek diye söylemek istediklerimin hepsini söyleyemiyorum."


Süzme FETÖ’cü!

Darbe girişiminden 13 ay sonra yakalanan sanık Özcan Karacan’ı hayatı boyunca hiç görmediğini ileri süren Sönmezateş, “Hiçbir Kara Havacılık unsuruyla telefonda görüşmedim. ‘Vur’ emirlerini veren bu adam, çarşamba günü neden İzmir’e geldi, ne görüştü? Bu adam süzme FETÖ’cü. Kimle görüştü? Sanıklardan Zeki Göçmen ve Murat Dağlı ile mi görüştüler, ne konuştular merak ediyorum. Bizden önce birilerinin gelmiş olması bizi kurtarmaz ama ben neler olduğunu anlamak ve bilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

#Özcan Karacan
#Gökhan Şahin Sönmezateş
#15 Temmuz
7 yıl önce