|

Kripto FETÖ’cüye mesaide gözaltı

FETÖ’nün TSK’daki uyuyan hücreleri deşifre olmaya devam ediyor. Tanık beyanıyla, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bile örgüt toplantılarına katıldığı belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire'de görevli Faruk K., kısa bir süre mesaideyken gözaltına alınarak tutuklandı. FETÖ üyeliği iddialarını inkar eden K. hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:28 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
İddianame, TSK’daki kritik birimlerde hala kripto FETÖ’cü askerlerin olduğunu ortaya koydu
İddianame, TSK’daki kritik birimlerde hala kripto FETÖ’cü askerlerin olduğunu ortaya koydu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan bir iddianame, TSK’daki kritik birimlerde hala kripto FETÖ’cü askerlerin olduğunu ortaya koydu. Ankara Savcısı Mustafa Gökçe, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Tayin Daire Başkanlığı Sicil ve Kıdem Şube Müdürlüğü’nde görevli Faruk K. hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açtı. Düzenlenen iddianamedeki bilgilere göre soruşturma, başka dosya kapsamında hakkında FETÖ’den işlem yapılan ve TSK’dan ihraç edilen Mehmet A.’nın ifadesiyle başladı.

15 TEMMUZ’DAN SONRA ÖRGÜT EVİNE GÖTÜRDÜ

İhraç edildiği 6 Ocak 2017 tarihine kadar şüpheli Faruk A. ile Sicil ve Kıdem Şube Müdürlüğü’nde çalışan Mehmet A., ifadesinde, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendisini örgüt evine götürdüğünü anlattı. A., ifadesinde şunları söyledi: “Darbe girişiminden yaklaşık 3 hafta sonra yanıma gelerek ‘mesai çıkışında buluşalım bir yere gideceğiz’ dedi. Nereye gideceğimizi sormama rağmen herhangi bir şey söylemedi, ‘sen sadece gel’ dedi.

HİZMET DEVAM EDİYOR!

Bizi bir eve götürdü. Eve girdikten sonra ev sahibi ile Faruk K.’nın FETÖ yapılanması içerisinde olduğunu anladım. Ortam nedeniyle herhangi bir tepki veremedim ve soru sormadım. Darbe girişiminden sonra gittiğimizden dolayı bu kişi bize ‘bu olan olayların (FETÖ’yü kast ederek) bizim ile alakası yok, kimin yaptığını bilmiyorum’ dedi. Daha sonra da sabretmemiz gerektiğini ve kaldığı yerden hizmetin devam ettiğini, güzel günlerin yakın olduğunu ve bu günlerin geleceğini, bunların bir imtihan olduğunu söyledi.”

GÖREVDEYKEN GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu ifadenin ardından savcılık gözaltı işlemi için düğmeye bastı. Faruk K., 13 Eylül 2017 günü mesaideyken gözaltına alındı. 9 gün boyunca gözaltında tutulan ve daha sonra adliyeye sevk edilen K., gözaltına alınmayı beklemediğini, FETÖ ile hiçbir irtibatının olmadığını savundu. Beraber çalıştığı Mehmet A.’nın beyanlarına ilişkin ise şüpheli K., “senaryo” diyerek yırtmaya çalıştı. Mehmet A. ile örgüt evine gitmediğini savunan K., 15 Temmuz sonrası bir akşam Mehmet Aktaş’ı servisi kaçırıp kaçırmadığını sormak için aradığını iddia etti. K., servisi kaçırdığını söylediğini ileri sürdüğü Mehmet A.’yı evine bıraktığını öne sürdü.

10 YIL HAPİSLE YARGILANACAK

K.’nın savunmasını hayatın olağan akışına aykırı bulan savcılığın değerlendirmesinde, Faruk K’nın örgüt evine Mehmet A. ile birlikte gittiğini tevil yollu ikrar ettiği belirtildi. Ayrıca soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, şüpheli K.’nın kardeşi Yakup K.’nın polis olarak görev yaparken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edildiği tespit edildi. Ayrıca Yakup K.’nın ByLock kullanıcısı olduğu da ifade edildi. Şüpheli K., 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

#FETÖ
#15 Temmuz
#kripto
6 yıl önce