|

Kriptocu talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin KOM şube müdürlerinden, kripto örgüt üyelerinin tespit edilmesi ve örgütün sivil ve mahrem yapılanmasına yönelik operasyonların devam ettirilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:56 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan 81 ilin ilgili emniyet personeliyle toplantı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KOM şube müdürüne, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kripto örgüt üyelerinin tespit edilmesi ve örgütün sivil ve mahrem yapılanmasına yönelik operasyonların devam ettirilmesi talimatı verdi. Soylu’nun toplantıda ayrıca, mafya tipi organize suç örgütleriyle mücadeleye yönelik operasyonların artırılarak devam ettirilmesi, objektiflerin bu alana çevrilerek mafya yapılanmalarının vatandaşlara musallat olmasına müsaade edilmemesi, terörizmin finansmanına kaynaklık eden uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadelede uyuşturucunun tarladan torbaya takip edilmesi ve tüm kaçakçılık suçlarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi konusunda talimatlar verdiği kaydedildi.

9 AYDA 70 OPERASYON

Toplantıda ayrıca KOM birimlerinin yılbaşından 6 Ekim tarihine kadar gerçekleştiridikleri faaliyetler hakkında da bilgi verildi. Buna göre, Türkiye genelinde KOM ekipleri tarafından organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 70 operasyonda 950 şüpheli gözaltına alındı.

#Süleyman Soylu
#Kripto
#15 Temmuz
7 yıl önce