|

Kriptolar ankesöre takıldı

FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 49 ilde 333’ü asker, 360 kişinin yakalanması için düğmeye basıldı. TSK’nın kripto imamları, FETÖ’cü askerlerle irtibat kurdukları ankesörlü telefonların HTS kayıtlarıyla belirlendi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:14 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) mahrem yapılanmasına İstanbul merkezli 49 ilde kritik bir operasyon gerçekleştirildi.
​FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) mahrem yapılanmasına İstanbul merkezli 49 ilde kritik bir operasyon gerçekleştirildi.

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) mahrem yapılanmasına İstanbul merkezli 49 ilde kritik bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında muvazzafların da bulunduğu 333’ü asker, 27’si sözde mahrem imam olmak üzere 360 şüpheli hakkında verilen gözaltı ve yakalama kararlarını uygulamak üzere adreslere baskınlar yaptı. 49 ilde yapılan operasyonlarda 172 kişi gözaltına alındı.

HTS KAYITLARINDAN SUÇÜSTÜ

Operasyonun, FETÖ’nün İstanbul’daki bazı mahrem imamların ankesörlü telefonlarla TSK içindeki kripto FETÖ’cülerle görüştüklerinin tespit edilmesinden sonra başladığı öğrenildi. Askeri personelden sorumlu şahısların kamuya açık ve birbirinden bağımsız market, büfe, lokanta gibi işletmelerde kurulu kontörlü hatları kullanarak sorumlu oldukları 'öğrenci' diye tabir edilen askeri personelleri aradıkları saptandı. Belirlenen ankesörlü sabit telefonun HTS kayıtları geriye doğru çıkarıldığında imamlar ile FETÖ’cü askerlerin irtibatı belirlendi.

ADİL ÖKSÜZ DE ARANMIŞ

Aramaların tek yönlü olduğu, sadece sorumlu şahsın arama yaptığı, arama sürelerinin kısa ve ardışık olarak gerçekleştiği tespit edildi. İstanbul’daki bir marketten yapılan benzer aramalar sırasında TSK imamı Namık kod adlı Adil Öksüz’ün de arandığı belirlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolleri ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.


#FETÖ
#Darbe
#Ankesörlü Telefon
6 yıl önce