|

Kriptoları kurtarma planı

TSK Sağlık Komutanlığı’nda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 570 subayla ilgili araştırma yürütülürken listedeki sayı birden 170’e indi. FETÖ, listeden çıkarılan hekim ve öğrenciler sayesinde TSK’daki varlığını sürdürmeyi planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Saturday
Güncelleme: 21:16 - 21/10/2016 Friday
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra yayınlanan kararnameler kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen TSK Sağlık Komutanlığı'ndaki örgüt mensuplarını kurtarmak için oynanan oyun deşifre oldu. Devir öncesinde Sağlık Bakanlığı tarafından TSK Sağlık Komutanlığı içerisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik bir araştırma yapıldı. İlk araştırmada 570 askeri subayın FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilerek, bu kişilerle ilgili gerekli bilgiler Milli Savunma Bakanlığı'yla (MSB) paylaşıldı. MSB yetkilileri, bu çalışmanın TSK Sağlık Komutanlığı tarafından teyidini istedi. Ancak komutanlık ikinci bir araştırmanın yapıldığını belirtti ve 570 kişiyi 170'e kadar düşürdü. İkinci araştırmada Ankara GATA ve Haydarpaşa GATA Hastaneleri'ndeki öğretim üyeleri üzerinde yoğunlaşıldığı iddia edildi.



ÖĞRENCİLERİ LİSTEDEN ÇIKARDILAR


Özellikle rütbesi yüzbaşı ve altında olan genç hekimler ile uzmanlık öğrencilerinin tamamına yakınının FETÖ listesinden çıkarılırken, örgütün bu sayede TSK'daki yapılanmayı sürdürmeyi hedeflediği tespit edildi. TSK Sağlık Komutanlığı'nda FETÖ bağlantısı tespit edilen 570 askeri doktordan biri olan Tabip Binbaşı H.İ. de koruma altındakilerdendi. H.İ. önceki güne kadar görevinin başındaydı. H.İ., Plan Koordinasyon subayı olarak çalıştığı görevinden açığa alındı. ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle 15 gün görevden uzaklaştırıldığı öğrenilen Binbaşı H.İ, örgütle irtibat için kullandığı telefonun 80 yaşındaki babasına ait olduğunu iddia etti.


#FETÖ
#TSK
8 years ago