|

Kritik isimler ihraç listesinde

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan 9 bin 103 emniyet personeli arasında dikkat çeken isimler de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli polisler ve kritik dairelerde görev yapan emniyet mensupları da açığa alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 04:29 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla önceki gün başlayan operasyonda şu ana kadar bin 157 kişi gözaltına alındı.
Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla önceki gün başlayan operasyonda şu ana kadar bin 157 kişi gözaltına alındı.

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan 9 bin 103 emniyet personeli arasında kritik isimler de bulunuyor. Açığa alınanları listesinde, 1. sınıf Emniyet Müdürü statüsünde 5 isim dikkat çekti. Bu isimlerden biri olan Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli Muhsin Armağan, 2011 genel seçim öncesi o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin Hopa'da düzenlenen mitinginde çıkan olaylar üzerine görevden alınmıştı. Daha sonra Bağdad’a emniyet müşaviri olarak atanan Armağan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dilekçe vererek görevinden azlini istemişti. FETÖ mensubu polislerle ilgili inceleme ve soruşturmaları yürüten Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli Necmi Başrakçı ile Hayati Yazıcı da söz konusu listede yer aldı.

ÖZEL GÜVENLİK
TEMİZLENDİ

Görevden uzaklaştırılan 1. sınıf Emniyet Müdürlerinin arasında 2015’te Küçükçekmece’de trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü öldüren Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nda görevli Celal Yılmaz da bulunuyor. “Haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle hakkında iddianame düzenlenen Yılmaz, ceza verilmesine yer olmadığına hükmedilerek tahliye edilmişti. Listede ayrıca yine Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nda görevli olan ve 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AK Parti’den Bayburt milletvekili aday adayı olan Hacı Bayram Lokman da bulunuyor.

KORUMA
EKİBİNDEN ÇIKTI

Açığa alınan emniyet personellerinin arasında yer alan kritik görevdeki isimler dikkat çekti. Bunlardan en kritiği ise Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polisler oldu. Burada görevli 3. sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, 4. sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Çiftçi ve Emniyet Amiri Burak Kayar’ın aralarında bulunduğu 19 polis görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca TBMM Koruma Daire Başkanlığında görev yapan Emniyet Amiri Halil Ürkmez ve Komiser Murat Kayabaşı aralarında bulunuduğu 34 kişi ile Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polis memuru Erdal Şen ve Osman Duru açığa alındı. Görevden uzaklaştırılanların arasında ayrıca Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Kriminal Daire Başkanlığı, Havacılık Daire Başkanlığı, Koruma Daire Başkanlığı, Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde görev yapan emniyet mensupları da bulunuyor.


116'sı emniyet müdürü

FETÖ/PDY ile irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet personelinin 116’sı emniyet müdürü, 60’i emniyet amiri,24’ü başkomiser, 245’ü komiser, 550’si komiser yardımcısı, 341’i başpolis, 7 bin 767’si polis memuru olduğu belirlendi. Öte yandan, en fazla açığa almaların yaşandığı illerin başında bin 292 ile Ankara geldi. Ayrıca İstanbul’da 832, İzmir’de 242, Bursa’da 374, Antalya’da 180, Adana’da 199, Konya’da 235, Gaziantep’te 139, Şanlıurfa’da 140 emniyet personeli açığa alındı.

İSTANBUL’DAN
İKİ MÜDÜR

Görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 829’unun İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi. İstanbul’da açığa alınanların ikisinin 4’üncü sınıf emniyet müdürü, birinin emniyet amiri, 85’inin komiser sınıfı, 741’inin de polis memur olduğu belirtildi.

#​FETÖ
#Cumhurbaşkanlığı
#TBMM
7 yıl önce