|

Kritik noktalara füze sistemli koruma

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin füze sistemi ile korunması konusunda “Sadece Külliye değil, Başbakanlık ve TBMM'de gerekli bütün tedbirler alınıyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
22:01 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 19:20 - 26/07/2016 Salı
IHA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



Modern tarihte bu şekilde başlayıp sokakta halkın direnişi ile geri püskürtülmüş başka bir darbe olmadığını kaydeden İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen liderlerin verdiği fotoğraf karesinin önemini anlatarak, toplantının samimi bir ortamda geçtiğini ve herkesin darbe girişimine karşı et bir tutum sergilediğini kaydetti.



'Bütün tedbirler alınmış durumda'


Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM'nin füze sistemi ile ilgili korunması konusunda “Bu konu ve diğerleri ile ilgili bütün tedbirler alanmış durumda. Sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi değil Başbakanlık ve TBMM'de gerekli bütün tedbirler alınıyor" açıklamasında bulunan Kalın, Külliye çevresinde de gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek “Orası hamdolsun gayet güvenilir bir yer. Zaten her gün binlerce vatandaşımız demokrasi nöbeti için oraya geliyorlar. Tam bir şölen havası var. Güvenlik noktasında hamdolsun sıkıntı yok. Uçak ve helikopterlerle ilgili bütün tedbirler alınmış durumda" dedi.



'Bu aziz millet çıplak elleri ile bu darbeyi durdurdu'


15 Temmuz darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırması ile insanların üzerlerinde pijamaları, terlikleri ile sokaklara döküldüklerini, bunun Türk milletinin asaletini ortaya koyduğunu söyleyen İbrahim Kalın, “Bu alçak adamlar 'darbe yapacağız' derken bu milletin asil damarlarından birisini harekete geçirdiler, bu aziz millet çıplak elleri ile bu darbeyi durdurdu. Tankların önüne geçti, F-16'ları, helikopterleri, hatta keskin nişancıları bile hiçe sayarak özgürlüğüne, milli iradesine sahip çıktı. Bunu hiç hesaplamıyorlardı. O gün siyasi partilerden medyaya, STK'lardan iş dünyasına, bütün milletimize büyük bir teşekkür borcumuz var. Bugün özgürlüğünü seven dünya halkları Türk milletine gıpta ile bakıyor. Çünkü modern tarihte bu şekilde başlayıp sokakta halkın direnişi ile geri püskürtülmüş başka bir darbe yok. Ya darbeler başarılı olmuş ya vatandaşı karşısına almadan ordu içindeki cuntaların mücadelesi sonucu bastırılmış. Bu şekilde, 40'a yakın F-16, helikopter, 100'lerce zırhlı araç, tanklar, gemiler, binlerce asker, onbinlerce mühimmatla başlatılan bir askeri darbe girişimini bu şekilde milletin çıplak elleri ile elinde sadece bayrak ile göğsünde iman ile püskürtebildiği başka bir örnek yok. Çok ilginç bir şey bu. Bir arkadaşım anlattı, İstanbul'da bir otelin terasından olanları izlediklerini anlattı, 'biz çıkacağız ama ne yapacağımızı bilmiyoruz, o sırada Cumhurbaşkanımızın telefondan yayınını gördük. Daha yayın bitmeden insanların sokaklara akmaya başladığını gördük. Bir anda onbinlerce insan pijaması ile terliği ile üzerinde ne varsa sokaklara döküldüğünü gördük' dedi. Bunlar, bu milletin asaletini, demokrasisine, özgürlüğüne ne kadar düşkün olduğunu gösteriyor" diye konuştu.





#İbrahim Kalın
#FETÖ
#Külliye
8 yıl önce