|

Kudüs işaret fişeğidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs işgalinin Müslümanlara yönelik yeni operasyonların habercisi olduğuna vurgulayıp “Yeterli tepkiyi göstermezsek gerisi gelecek. Elde edeceğimiz başarı Müslümanlar için dönüm noktası olacak. Allah’ın izniyle zafere yürüyeceğiz. Düştüğümüz yerden kalkacaksak, bunu Kudüs’ten başlatmalıyız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 السبت
Güncelleme: 08:19 - 16/12/2017 السبت
Yeni Şafak
Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin hukuksuz Kudüs kararının İslam dünyasına yönelik operasyonların habercisi olduğunu belirtti.
Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin hukuksuz Kudüs kararının İslam dünyasına yönelik operasyonların habercisi olduğunu belirtti.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin hukuksuz Kudüs kararının İslam dünyasına yönelik operasyonların habercisi olduğunu belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Yaşadığımız her gelişme, millet olarak, Müslümanlar olarak birliğimize, beraberliğimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Bugün Kudüs’te bir taciz, tecavüz, zulüm, haksızlık, hadsizlik ve tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için bugün her zamankinden çok kenetlenmeye, istişare etmeye ihtiyacımız var. Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeye çalışmak hiçbir inanç sisteminin, bilhassa da Müslümanların kabul edebileceği bir durum değildir. Biz Kudüs’ü kalplerimize ve zihnimize kazıdık.

KUDÜS NAMUSUMUZDUR

Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak, bunu Kudüs’ten başlatmalıyız. Bizim için Mekke meşar, Medine şiar, Kudüs şuur, İstanbul şiirdir. Mekke ve Medine’ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de bir alternatifi yoktur. Dolayısıyla bu şehirden vazgeçmek diye bir şey lügatimizde bulunmuyor. İşte bunun için Kudüs onurumuz, izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir. Kudüs artık her Müslüman kul, her Müslüman memleket için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır. Kudüs, Türkiye için, Filistin başkentidir. Şu anda işgal altındadır. İşgal altında olması hasebiyle resmi adımlar belki atılamıyor ama bilsinler ki: Kudüs bizim başkentimizdir; ve Doğu Kudüs zaten başından beri ilan ettiğimiz bizim için Filistin başkentidir. Amerika’nın Kudüs kararı, Ortadoğu’nun kucağına atılmış yeni bir bombadır. Bu karar Müslümanların hassasiyetlerine yönelik yeni bir törpüleme operasyonudur. Son bir asırdır İslam dünyasına Kudüs unutturulmaya çalışılıyor.

BU VEBALİN ALTINDA KALIRIZ

"Bugün oralarda olaylar çıkıyor, gitmeyin..." Bu tür telkinlerle, Müslümanları Kudüs’den uzak tutabilen sinsi plan elbette orayı bizim olmaktan da çıkarabilir. Şu anda Kudüs’ün feryadı bizi kendimize getirmiyorsa, bundan sonra gelecek hiçbir tehdid bizi bu rehavetten uyandırmaya yetmeyecektir. Müslümanlar ve insanlık bizden kınamaktan öte bir adım bekliyor. Şayet bu son adımın ardından Kudüs’te bir şey değişmezse, Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız.

YENİ OPERASYONLARIN HABERCİSİ

Bundan birkaç gün önce bir Batılı ülke muhabiri ‘Müslümanlardan çok büyük tepki ve çatışma bekliyorduk. Birkaç küçük sürtüşme dışında korkulan olmadı’ dedi. Tel'in etmek, şimdiye kadar işgali ve zulmü durdurmadı, bundan sonra da durduramaz. Kimse Müslümanlara hakkını vermez, kendimiz almak zorundayız. Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı gelmiştir. Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse, inanın bana gerisi gelecektir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı ise Müslümanlar için bir dönüm noktası olacaktır. Birbirimizle kenetleneceğiz, Allah’ın izniyle zafere yürüyeceğiz.

Daha çok şeyler gelecek

Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Erdoğan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırmasıyla ilgili de konuştu. Erdoğan, “Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP’nin kendi seçmenlerinin de en kısa sürede gereken cevabı vermesini bekliyorum. Yalnız bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş. Man adası, Man adası.. herhalde bu, mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor, kalkıyor Man adası... Mankafa... Bunlarla iyi yatıp kalktı. Onun için de orayı iyi ezberledi. Son bütçe müzakerelerinde baktım, sürekli bunu zikretti” diye konuştu. Kalabalıktan Ataşehir Belediyesi’ndeki gelişmelerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydu. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var... Yapısında bu var...” ifadelerini kullandı.

  • Daha çok şeyler gelecek
  • Üsküdar-Ümraniye metro güzergahını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Man adasına para transfer edildiği” yalanını tekrarlayan Kılıçdaroğlu için “Bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor” ifadesini kullandı. Vatandaşlar Ataşehir Belediyesi’ni hatırlatınca şu karşılığı verdi: Ataşehir’i arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydu. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var.
Yeni Kudüs adımını açıkladı

Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen “Davamız Kudüs Konya Buluşması”na, İstanbul’dan canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda atılacak adımları açıkladı. Erdoğan şunları söyledi:“Kudüs’teki kardeşlerimizin yalnız olmadığını gösterdik. ABD’nin Kudüs’le ilgili kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz. Dünyada hiçbir ülke uluslararası hukukun üstünde değildir. Bu rezillik asla kabul edilemez. Müslümanlar bu çifte standarda, bu adaletsizliğe, bu hak gasbına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşenleri sonuna kadar yapmakta kararlıyız. Tüm mekanizmaları kullanarak, hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Önce Güvenlik Konseyi’nde, orada veto olursa BM Genel Kurulu’nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız.

İslam ülkeleri olarak Filistinli ailelere sahip çıkmak için yeni fonlar kuruyoruz. Ayrıca Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimlere başlıyoruz. Şu an dünyanın 137 ülkesi Filistin devletini tanıyor. İnşallah bu sayı gayretlerimizle daha artacak. Biz intikam değil adalet için mücadele ediyoruz.”


700 bin yolcu taşıyacak

Üsküdar-Ümraniye metro hattında, Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe duraklarının aralarında yer aldığı 16 durak bulunacak. Saatte tek yönden 65 bin, günde ise ortalama 700 bin yolcu taşınması hedefleniyor. Emisyonunda yıllık 77 bin 246 ton azalma sağlayacak hattaki trenlerin fren gücünden yararlanarak enerji geri dönüşümü elde edilecek. Fren mesafesi kısalacak enerjiden tasarruf sağlanacak. Metronun birinci etabı Üsküdar-Ümraniye bölümü yani sürücüsüz kısmın uzunluğu ise 10,5 kilometre. Trenin maksimum hızı 80km/saat olacak. İlk ve son durak arası ortalama seyahat süresi 24 dakika olacak. Duraklarda durma süresi 20 saniye. 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#üsküda-Ümraniye Metro
#politika
٪d سنوات قبل