|

'Kudüs ortak davamız ve onurumuzdur'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "İlk kıblemiz olan kutsal mescidimiz Harem-i Şerif'in yer aldığı Kudüs ortak davamız ve onurumuzdur. Kudüs'ün statüsüne yönelik uluslararası hukuka aykırı çabalar sadece Müslümanların değil bütün insanlığın kalbine saplanmış bir hançer olacaktır" dedi.

Yeni Şafak
23:18 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 6/12/2017 Çarşamba
AA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ABD'nin Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "İlk kıblemiz olan kutsal mescidimiz Harem-i Şerif'in yer aldığı Kudüs ortak davamız ve onurumuzdur. Kudüs'ün statüsüne yönelik uluslararası hukuka aykırı çabalar sadece Müslümanların değil bütün insanlığın kalbine saplanmış bir hançer olacaktır." ifadesini kullandı.

Bakan Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Kaya, #KudüseSahipÇık etiketi ile yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

  • "Kalbimin yarısı Mekke'dir, yarısı da Medine; üstünü bir tül gibi Kudüs örter! İlk kıblemiz olan kutsal mescidimiz Harem-i Şerif'in yer aldığı Kudüs ortak davamız ve onurumuzdur. Kudüs'ün statüsüne yönelik uluslararası hukuka aykırı çabalar sadece Müslümanların değil bütün insanlığın kalbine saplanmış bir hançer olacaktır."
#Kudüs
#Fatma Betül Sayan Kaya
6 yıl önce