|

Kudüs'e sessiz kalan Müslüman ülkelere kritik mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla İstanbul’da toplanan Müslüman ülke liderleri tarihi bir karar aldı. 57 ülkeyi temsil eden İslam İşbirliği Teşkilatı, Doğu Kudüs’ü Filistin devletinin başkenti ilan etti. Sonuç bildirisinde Kudüs’ü tek taraflı olarak “İsrail’in başkenti” ilan edilirken Kudüs'e sesiz kalan Müslüman ülkelere de kritik bir mesaj verildi.

Yeni Şafak
07:49 - 14/12/2017 jeudi
Güncelleme: 08:07 - 14/12/2017 jeudi
Yeni Şafak
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’da bir araya geldi.
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’da bir araya geldi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’nde tarihi kararlar alındı. Zirveden sonra yayımlanan sonuç bildirisinde Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ilan edildi. Barış sürecindeki rolünden çekilmesi istenen ABD’nin geri adım atmadığı takdirde sonuçlarından sorumlu olacağı vurgulandı. Bildiride, iki devletli çözüm temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’ne dayanan adil ve kapsamlı bir barışa bağlılık teyit edildi ve uluslararası topluma sorunun çözümü için harekete geçme çağrısı yapıldı. Bildiride dikkat çeken bir bölümde üye ülkelerin uluslararası platformlardaki tavırlarına yönelik verilen mesajdı.

İSLAMİ BİRLİKTEN KOPMUŞLARDIR

Bildiride, Filistin davası ve Kudüs’ün uluslararası platformlarda temel mesele olarak desteklendiği kaydedilen, bu duruştan farklı bir tutum benimseyen üye devletin İslami fikir birliğinden kopmuş olarak değerlendirilip bundan sorumlu tutulması gerekeceği ifade edildi. İsrail’in barışçı protestolara yönelik saldırılarının kınandığı bildiride, Filistinli halkın sebatını desteklemek üzere gerekli maddi kaynakları temin etme taahhüdü teyit edildi.



#İslam İşbirliği Teşkilatı
#Kudüs
il y a 6 ans