|

'Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasına milletçe izin vermeyeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasına milletçe izin vermeyeceklerini söyledi. Çalık, ümmetin tek umudunun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
19:15 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 19:34 - 8/12/2017 Cuma
AA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, ABD'nin skandal 'Kudüs' kararına tepki gösterdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, ABD'nin skandal 'Kudüs' kararına tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Ümmetin umudu bir ülke var, o ülkeninin adı, Türkiye. Ümmetin bir lideri var ve umudu olan bir lider var. Herkes bu konuda bir isme odaklanmış, bir tek kişiye bakıyor, o da Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün masumlar, Cumhurbaşkanımıza bakıyor. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasına milletçe izin vermeyeceğiz." dedi.

Çalık, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Mudanya Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, 2019'da ilçe belediyesini AK Parti'nin kazanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Çalık, "Sadece Türkiye değil, İslam coğrafyası ayakta. İlk kıblemiz Mescidi Aksa'ya, ilk kıblemizin bulunduğu şehir Kudüs'e tek bir imzayla veda etmeye hiçbirimizin gönlü razı olmaz. Bu can Kudüs'e, Mescidi Aksa'ya feda olsun." diye konuştu.

"İslam alemi ABD'nin bu tavrına karşı çıkacak"

Çalık, başta Türkiye olmak üzere ABD'nin bu tavrına tüm İslam aleminin karşı çıkacağını ifade ederek şöyle devam etti:

"Kurtuluş Savaşı'nda hedefler, Türkiye'yi gösteriyordu. Bugün de hedefler yine Türkiye'yi gösteriyor. Ümmetin umudu bir ülke var, o ülkeninin adı, Türkiye. Ümmetin bir lideri var ve umudu olan bir lider var. Herkes bu konuda bir isme odaklanmış, bir tek kişiye bakıyor, o da Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün masumlar, Cumhurbaşkanımıza bakıyor. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasına milletçe izin vermeyeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine değinen Çalık, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, 'Oylarım yüzde 40'ın altına düşerse ben ve yönetimim, istifa ederiz' diyor. SSK'da müdürlük yaptığı günleri hatırlatıp 'Ben eski maliyeciyim. Mal nasıl götürülür, bilirim' diyor. Doğru söylüyorsunuz. CHP, malı nasıl götürür biz de iyi biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kemikleri sızlıyor. Bugün bütün oklar, Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelmişken sen eline belgeleri alarak, Türkiye karşıtı söylemlere nasıl eşlik edersin, hiç mi vicdanın sızlamıyor? Atatürk'ün Kurduğu CHP ile senin bugün başında olduğun CHP'nin hiç alakası yok."

Konuşmanın ardından kongrede tek aday olan mevcut başkan Murat Ünal ve yönetim kurulu, 150 oyla güven tazeledi.

Kongreye, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile bazı AK Parti Bursa milletvekilleri ve partililer katıldı.

#Öznur Çalık
#Kudüs
#ABD
#AK Parti
6 yıl önce