|

Kudüs’ün ahı yerde kalmaz

İç ve dış mihrakların Türkiye'ye boyun eğdirmek için son kozlarını oynadığını belirten MHP lideri Bahçeli, “ABD’nin YPG’ye, yani PKK’ya vermiş olduğu silah ve mühimmat desteği artık milli güvenlik sorunu haline dönüştü" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:39 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin açıklamaları özetle şöyle: “Türk milleti zalimlere aldanmayacak, bunlar karşısında diz çökmeyecektir. Hero tişörtü giyen namertler kazanamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti; devleti ve milletiyle bir ve beraberliğini, ayrılmaz ve bölünmez bütünlüğünü harcatmayacak, heba ettirmeyecektir. Konu vatan olunca, konu millet olunca, konu devlet olunca irademiz katı ve kesindir. Bu uğurda taviz yoktur. Hiçbir sefil, bu büyük milletle baş edemeyecektir.

YPG, SDG, FETÖ, PKK... FARK YOK!

Bakınız, YPG isim değiştiriyormuş. Yeni adıyla Suriye Demokratik Güçleri olacakmış. İsmin ne önemi vardır? Kaldı ki bu değişiklik malumun ilanı değil midir? İsim değişikliği cinayet ve ihanetleri nasıl örtecektir? Terör her yerde, terörist her isim altında terörist ve şerefsizdir. Ha YPG, ha SDG; ha FETÖ, ha PKK; bunlar arasında en ufak fark, en küçük eylem ve emel farklılığı yoktur. ABD’nin YPG’ye, yani PKK’ya vermiş olduğu silah ve mühimmat desteği artık milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, Türkiye’ye alenen husumet olduğu anlaşılmıştır.

ÇİRKİNLİK VE ÇİRKEFLİK

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’nin geçtiğimiz Pazar günü, bir televizyon kanalında YPG’yle işbirliği yaptıklarını itiraf etmesi, daha ileri giderek FETÖ’yü bir terör örgütü görmediklerini vurgulaması elbette sözün anlamını kaybettiği noktaya işarettir. Türk milleti 19.yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başındaki karanlık yıllara sürüklenmek üzeredir. Karşımızdaki bu hazin gerçeklerin bırakınız çiğlik olmasını, tam anlamıyla çirkinlik ve çirkeflik olduğu nettir.

TEHDİDE PABUÇ BIRAKMAYIZ

Yabancı devletlerin tehditlerine pabuç bırakan, ayak oyunlarına düğme ilikleyen, himaye ve vesayetlerini gönüllüce kabul eden milletler acizdir, müstemlekedir ve esareti hak edenlerdir. Türk milleti asla böyle bir seviyesizliğe düşmeyecek, efendilik taslayanları, parmak sallayanları her zaman, her zeminde şaşkına çevirecektir. Haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşayacağız. Tam bağımsızlıktan ödün vermeyeceğiz. Almanya ile gerilen ilişkileri bu çerçevede ele almak sanıyorum isabetli olacaktır.

TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI MIDIR?

Büyükada’da gözaltına alınan, 18 Temmuz’da tutuklanan sözde aktivistler arasında bir Alman vatandaşının da bulunuyor olması Türk-Alman ilişkilerinde bir gedik daha açmıştır. Ajanların yeni maskesi aktivistlik 15 Temmuz’dan beri daha da gündemdedir. Bu aktivistler her ne hikmetse sürekli Türkiye aleyhine olan fiillerin merkezindedir. Acaba bunların Büyükada’da ne işi vardır? 15 Temmuz gecesi aynı yerde buluşup FETÖ kalkışmasının başarıya ulaşmasıyla ilgili planlar yapan casuslardan sonra, şu an tutuklu olan aktivistler bu kez neyin peşine düşmüşlerdir? Türkiye yolgeçen hanı mıdır?"

Aksa’ya abluka insanlık suçu

“İsrail’in Filistinli Müslümanlara yönelik tahammülsüz ve tahakkümcü yaklaşımı son günlerin en sıcak, en can yakan konusudur. İlk kıblemiz olan, mukaddesatımızda ayrıcalıklı bir yeri bulunan Mescid-i Aksa 14 Temmuz'da İsrail tarafından ablukaya alınmıştır.

BU TERÖRDEN FARKSIZ

İsrail büyük bir insanlık ve vicdan suçuna imza atmıştır. Doğu Kudüs’ün işgal edildiği 1967'den bu tarafa ilk kez ezan okunamamış, Cuma kılınamamıştır. İsrail’in yöntemi terörden farksızdır. Arap Birliği nerededir? İsrail’i niye kınamaktan acizdir? İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olan Sayın Erdoğan vasıtasıyla Türkiye tavrını göstermiş, tarafını aleni bir şekilde izhar ve ilan etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan körfez ülkelerini kapsamına alan seyahatinde İsrail vandallığını da gündeme getirmiştir.

HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYİN

Türkiye doğru noktadadır. Filistinli kardeşlerimizin davaları bizim davamızdır. İsrail musallat olduğu Harem-i Şerif’ten derhal elini çekmelidir. Kıblesizlere, ilk kıblemizi yok ettiremeyiz. Bunu yaparken de, haklıyken haksız duruma düşmekten sakınmalıyız. Musevi vatandaşlarımıza ait ibadet yerlerinin taciz ve tahrik edilmesini doğru ve meşru göremeyiz.”

  • Yine seve seve denize dökeriz
  • Lozan’ın, Türkiye’nin bağımsızlık senedi, Milli Mücadele’yi uluslararası alanda taçlandıran siyasi ve diplomasi zaferi olduğunu belirten Bahçeli, “Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti demektir. İşte tam da Lozan’ın yıldönümüne tesadüf eden bir zaman diliminde, 18 Temmuz günü, Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın Aydın’ın dibindeki Bulamaç ve Eşek adalarıyla İzmir’in yanı başındaki Koyun Adası’na ziyaret düzenlemesi açık bir kışkırtmadır. Yunanistan devlet ricalinin gövde gösterisi yapar gibi adalara çıkması karşılıksız bırakılmamalı, Ege’nin istilasına asla müsamaha gösterilmemelidir” dedi.
  • BUGÜN BULAMAÇ’A YARIN AYDIN’A
  • MHP lideri, “Bugün Bulamaç adasına gelenler, yarın ilk fırsatta Aydın’a gelecekler; bugün Koyun adasına çıkanlar, ilk fırsatta İzmir’e demir atmanın arayışında olacaklardır. Sabrımızı sınamasınlar. Tekrar denize dökülmek isteyen varsa seve seve döker, canı kovalanmak isteyen varsa kaçtıkları yere kadar kovalarız. Tarihi tez ve haklarımızı pazarlık konusu asla yapmaz; vatan, millet ve devletimizin kutlu emanetlerinden can pahasına da olsa taviz vermeyiz” şeklinde konuştu.

Almanya Türk düşmanlarıyla
kol kola

Almanya Dışişleri Bakanı adeta meydan okumuş, rencide edici, incitici, kırıcı açıklamalarda bulunmuştur. “Türkiye’ye çok sabır gösterdik” diyecek kadar ileri gitmiş, boyunu aşan laflar etmiştir. Alman yatırımlarının engellenmesiyle ilgili beyanat vermiştir. Bu bakan sabır göstermese ne olacak, kaç yazacaktır? Almanya Ekonomi Bakanlığı suyu iyice bulandırmış, yalan ve tezvirat dolu propagandayla mesafe almaya çabalamıştır. Almanya bugüne kadar terör örgütlerine kucak açmıştır. Almanya sözde aktivistleri bıraksın, ülkesindeki FETÖ’cü hainleri ve Türkiye’ye kast etmiş diğer teröristleri ön şartsız teslim etsin.

#Türkiye
#MHP
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce