|

Külliye'de ağırlanan muhtar sayısı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 29 muhtarlar toplantısı gerçekleştirildiğini ve 11 bin 537 muhtarın ağırlandığını bildirdi.

Yeni Şafak
20:06 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 3/11/2016 Perşembe
AA

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 746'sı kadrolu ve süreli, 357'si hizmet sözleşmeli, 701'i de hizmet alım suretiyle olmak üzere toplam bin 804 personelin görev yaptığını söyleyen Kasırga, geçen bütçe görüşmelerinde verilen bilgilerin içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çalışan geçici personelin dahil edilmediğini kaydetti.



Maliye bakanlığının e-cetveli haricinde, Cumhurbaşkanlığının neden e-cetveli bulunduğuna ilişkin soruya da Kasırga, "Sayıştay, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı gibi üç kurum istisna tutulmuş, daha önce, 2003 yılından önce r-cetveli olarak yer alan cetvel 2003'ten sonra bu üç kurum tarafından e-cetveli olarak bizim yaptığımız gibi sunuluyor. Bu, Sayıştay için de böyle." karşılığını verdi.



Kasırga, Cumhurbaşkanlığına ait tüm hizmet binaları, müzeler de dahil olmak üzere enerji giderlerinin 17 milyon 203 bin lira olduğunu söyledi. Buna, 3 milyon 200 bin liralık yakacak ve 4 milyon 330 bin liralık akaryakıt-yağ giderleri, 9 milyon elektrik giderinin dahil olduğunu bildirdi.



Gizli hizmet giderlerinin neden görev giderleri içerisinde yer aldığına ilişkin soru üzerine Kasırga, "Biz örtülü ödenek ile yasa çıktıktan sonra bir kez ödenek talep ettik. O ilgili hesaplara aktarıldı ve Maliye ile yaptığımız mutabakat sonucu cetvelde bu şekilde gösterilmesi gerektiği ifade edildiği için gösterdik." dedi.






Cumhurbaşkanlığına 46 taşıt alınmasının öngörüldüğünü belirten Kasırga, Cumhurbaşkanlığında şu anda 247 kiralık taşıt bulunduğunu, yaptıkları plan çerçevesinde böyle bir alım gerektiğini söyledi. Kasırga, bu yıl kiralama oranında hizmetin gereklerini düştükten sonra belli bir oranda düşüş gerçekleşeceğini ifade etti.



11 bin 537 muhtar ağırlandı


Külliyede, 29 muhtarlar toplantısında 11 bin 537 muhtarın ağırlandığını söyleyen Kasırga, bu toplantılarda muhtarlara yalnızca öğle yemeği ikram edildiğini söyledi. Kasırga, katılımcı muhtarların İçişleri Bakanlığınca tespit ve organize edildiğini belirtti.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için ne kadar harcama yapıldığıyla ilgili olarak da Kasırga, Külliyenin başbakanlık adına yapıldığını ve bütün kayıtların orada tutulduğunu ifade etti. "Geçen yıl Maliye Bakanımız bu binanın maliyetinin 1 milyon 370 bin lira olduğu gibi bir açıklama yapmıştır, yanlış hatırlamıyorsam." diyen Kasırga, devam eden yatırımların Genel Sekreterliğin koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı bütçesinden sağlandığını söyledi.



Külliyenin ruhsatı "hizmet binası" olarak alındı


Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin ruhsatının "hizmet binası" olarak alındığını belirtti.



Eski cumhurbaşkanları için yılda ne kadar harcama yapıldığına ilişkin soruya da Kasırga, "Önceki cumhurbaşkanlarının büro hizmetlerini, sağlık ve güvenlik giderlerini Cumhurbaşkanlığı olarak biz karşılıyoruz. Yine onların güvenliği ile görevlendirilen koruma personeli de bizim bünyemizde, bizim kontrolümüzde temin edilip görevlendiriliyor" karşılığını verdi.



Kasırga, 10. Cumhurbaşkanlığı bürosunda 13, 11. Cumhurbaşkanlığı bürosunda 31 olmak üzere toplam 44 personelin görev yaptığını, bunlara güvenlik görevlilerinin dahil olmadığını kaydetti.



Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, "Uzunca bir süredir toplumda tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili görüşler ifade edilirken, Sayın Cumhurbaşkanımız hedef alınarak, kişisel saldırı niteliği taşıyan görüşlere, düşüncelere katılmadığımı, saygı duymadığımı, paylaşmadığımı ifade etmek isterim."


#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri
#Fahri Kasırga
7 yıl önce