|

Külliye'de toprak kokan kare...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı çiftçilerle Milli Tarım Projesi'ni başlattı. Erdoğan, çeşitli bölgelerden Ankara'ya gelen kadın çiftçilerle programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni Şafak
17:41 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:50 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan Milli Tarım Projesi toplantısı kapsamında çeşitli bölgelerden gelen çiftçiler bir araya geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli bölgelerden Ankara'ya gelen kadın çiftçilerle programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.



"Bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Tarım Projesi'ne dair açıklamalarda bulunduğu programda bu açıklamalarda bulundu:


"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan 'Milli Tarım Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Toprağa sırtını dönen insan en büyük ihaneti yapmış olur. Çünkü tekrar toprağa döneceğiz. İnsanoğlu tarımı beceremiyor olsaydı medeniyetler kurulamazdı. Bu proje her türlü takdiri ve desteği hak ediyor. Bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız."




  1. 941 tane havzada, hangi bölgenin, hangi ürüne uygun olduğu belirlendi. Ona göre ekim söz konusu olacak. Alternatifli ürünler sunulacak. 2017'de buna göre destek verilecek. Üretici başka ürün ekerse, destek alamayacak.

  1. Proje ile ithalata dayalı hayvancılık anlayışı ortadan kalkacak. Kamu ve özel sektör eliyle damızlık çiftlikleri kuruluyor. Biri hayvancılık yapacaksa, istediği cins ve ırk hayvanı buralardan seçip alacak. Yaygın bir şekilde hayvan ithal eden değil, üreten sisteme geçilecek.






#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Çiftçi
7 yıl önce