|

Kumpasçılara son ihtar

FETÖ’nün “Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla görülen davada, mahkeme heyeti, bir sonraki celsede sanıkların son savunmalarını yapmasını istedi. Heyet, savunma yapmayanların bu haklarından vazgeçmiş sayılacakları konusunda ihtarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:23 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hidayet Karaca
Hidayet Karaca

FETÖ’nün ‘’Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada sona gelindi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince geçtiğimiz hafta boyunca süren duruşmalarda, sanık ve avukatlar söz alarak dava dosyasındaki delillere ilişkin beyanda bulundu. Davanın son duruşmasında ise tutuklu sanıkların ve avukatların tevsi ve tahkikat talepleri alındı.

TAHLİYE YOK

Mahkeme heyeti, sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Bayram Özbek, Erol Demirhan, Yurt Atayün, Ertan Erçıktı, Ömer Köse, Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut, Ahmet Öztürk, Mustafa Altunbulak, Abdullah Seyyid Ateşçi, Kazım Aksoy, Mehmet Ali Doğan, Mustafa Kılıçaslan, Selçuk Ocaktan, Talat Burak Karaltı, Tolga Güzeltaş, Yakup Ergün, Aytekin Ağören, Ali Cihan, Adem Akpınar ve Halit Akbulut’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

16 EKİM’E ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, dava dosyasının geldiği aşama itibariyle sanıkların esas hakkındaki son savunmalarını bir sonraki celse yapmalarını, yapmadıkları takdirde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacaklarının ihtaratına karar vererek, duruşma tutanağıyla ihtaratın yapılmış olduğunu tutanağa yazdırdı. Duruşmayı 16 Ekim’e erteleyen heyet, duruşmaların arka arkaya 3 hafta boyunca sürmesine hükmetti. Verilen bu kararın ardından, söz konusu 3 hafta boyunca sanıkların son savunmalarını aldıktan sonra heyetin dava dosyasını karara bağlaması bekleniyor.

#Hidayet Karaca
#Ali Fuat Yılmazer
#Bayram Özbek
#Erol Demirhan
#Yurt Atayün
#Ertan Erçıktı
#Ömer Köse
#Ekrem Çelik
#FETÖ
7 yıl önce