|

Kumpasta eski CHP’li vekil var

ABD’deki Reza Zarrab kumpasına sahte belgeler taşıyan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ile FETÖ’nün Halkbank’taki köstebeği firari Osman Zeki Canıtez hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:34 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD’de Reza Zarrab üzerinden kurulan kumpas davasına sahte deliller taşıyan CHP’li eski milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
ABD’de Reza Zarrab üzerinden kurulan kumpas davasına sahte deliller taşıyan CHP’li eski milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, FETÖ’nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında, ABD’de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada tanık listesinde isimleri bulunan “FETÖ üyesi olmak” suçundan firari olarak aranan Osman Zeki Canıtez ile eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir hakkında ‘’devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma’’ suçundan yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

17-25 ARALIK ABD’DE DEVAM EDİYOR

Söz konusu talebe ilişkin sevk yazısında, 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünün başarıya ulaşamaması üzerine, ABD üzerinden yürürlüğe konulan aynı kurgu/planın işbirlikçiliğini yürüten ve bu minvalde hazırlanan dosya içerisinde örneği bulunan 28 Ocak 2014 tarihli sözde/sahte raporun yurt dışına götürülerek New York Bölge Mahkemesi’ne ulaştırmak suretiyle yargılamada delil olarak kullanılmasının sağlandığı belirtildi. Sevk yazısında, bununla birlikte açık kaynaklardan elde edilen bilgilerden hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma yürütülen New York Bölge Savcısı Joon H. Kim ve savcılık bürosu tarafından New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen tanık listesinde ismi bulunan “FETÖ üyesi olmak” suçundan yakalama kararı ile aranmakta olan firari Osman Zeki Canıtez ve aynı tanık listesinde ismi bulunan eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir hakkında ‘’devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma’’ suçundan soruşturma yürütüldüğü anlatıldı.

O TANIK BYLOCK'ÇU ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ firarisi eski Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturmada eski CHP milletvekili Aykan Erdemir ile birlikte haklarında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma ve çalma" suçlarından yakalama emri çıkarılan Canıtez'in, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu ve bu programa, 3 Eylül 2014'te ilk kez giriş yaptığı tespit edildi. Canıtez'in ayrıca bu kumpas soruşturmaları sonrasında firari olarak aranan eski savcı Celal Kara tarafından bilirkişi olarak atandığına dair tutanak da ortaya çıktı.

  • Türkiye düşmanı!
  • Her platformda Türkiye’yi karalayan açıklamalar yapan CHP vekili Aykan Erdemir, FETÖ ile CHP arasında bağlantıyı sağlayan isimlerin başında yer alıyor. Aynı zamanda İsrail fonlu Demokrasiyi Savunanlar Derneği’nin Türkiye uzmanı olan Erdemir, Zarrab davasında kurulan kumpasa da alet oldu.

#CHP
#Aykan Erdemir
#ABD
6 yıl önce