|

Kur'an öğrenen kadına kreş desteği

Mersin'de başlatılan 'Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi' kapsamında camiye gelen anneler, Kur'an-ı Kerim öğrenirken, çocukları da kreş ortamında temel dini bilgiler ile kişisel gelişim eğitimi alıyor. İl Müftüsü Melek, "Kur'an öğrenmek isteyen anneler çocuklarını bırakacak yer bulamıyordu" dedi.

10:02 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:31 - 22/11/2014 Cumartesi
AA

Mersin İl Müftülüğü tarafından uygulanan "Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi" kapsamında çocuklarıyla camiye gelen anneler, Kur'an-ı Kerim öğrenirken çocukları da kreş ortamında temel dini bilgilerle donatılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanan projenin pilot olarak uygulandığı Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerine haftanın 4 günü 4-6 yaş aralığındaki çocuklarıyla birlikte gelen 33 anne vaizelerden Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Çocukları ise yandaki bir derslikte Kur'an kursu eğitmenleri ve çocuk gelişim öğretmenleri eşliğinde akranlarıyla keyifli bir zaman geçirerek temel dini bilgilerin yanı sıra dua ve ilahiler öğreniyor. Çocuklar ayrıca öğretmenlerinden el yıkamadan doğru yemek yemeye kadar birçok konuda da eğitim alıyor. Haftada bir gün camiye gelen psikolog aracılığıyla da annelere, çocuklarıyla nasıl iletişim kurmaları gerektiği anlatılıyor.


ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE

Hz. Hamza Camii'ne gelerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Mersin Müftüsü Ali Melek, ailenin toplumun temel taşı olduğunu söyledi. Doğru aile yapısına katkı sağlamak için "Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi"ne öncülük ettiklerini ifade eden Melek, şöyle devam etti: "Peygamber Efendimiz 7 yaşından itibaren çocuklara dinin, namazın öğretilmesini emrediyor. Biz de cami ve Kur'an kursu bünyesinde hem anneye dini bir bilgiyi sağlam elden vermek hem de çocuklarını emin ellere teslim ederek temel dini bilgilerle kişisel gelişimini sağlamak için projemizi uygulamaya koyduk. Müftülük bünyesinde var olan çocuk gelişimiyle alakalı formasyona sahip olan Kur'an kursu öğreticilerimizin tamamını 4-6 yaş grubuna görevlendirdik."


ANNELER İÇİN FIRSAT DOĞUYOR 

Küçük yaşta çocukları olan annelerin Kur'an-ı Kerim öğrenmek için çeşitli zorluklarla karşılaştığına dikkati çeken Melek, "Anneler çocuklarını bırakacak yer bulamıyor ve bu nedenle dinimizi öğrenmeye zaman bulamayabiliyorlar. Çocuklarıyla birlikte camiye geldiklerinde ise biz burada annelere dini eğitim imkanı sağlıyoruz. Anneler dini eğitim alırken çocukları da onlarla aynı mekanda yer alıyor. Zaten projemizin amacı çocuklarla annelerini birlikte eğitmek" dedi.


ANNELER UYGULAMADAN MEMNUN

Eğitim gören annelerden Raziye Tunç, oğluyla birlikte din eğitimi aldığı için çok huzurlu ve mutlu olduğunu söyledi. Eğitimlerin verimli geçtiğini aktaran Tunç, "Daha önce gelmek istememe rağmen sorun oluyordu. Çocuğum küçüktü, bırakacak yer yoktu. Burası bizim için büyük bir avantaj oldu. Çocuğum yan sınıfta hem dini hem de ahlaki eğitim alırken biz de Kur'an-ı Kerim dersi alıyoruz. Bana ve çocuğuma bu imkanı sundukları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

#kur'an
#öğreniyorum
#kreş
9 yıl önce
default-profile-img