|

Kurbanı yemek şirketine sattılar

Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zanlıların, vatandaşlardan toplanan paralarla alınan kurbanlık etleri yemek şirketine aktardıkları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:39 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bursa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen yıl nisandan beri FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı öne sürülen yemek firmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



17 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda, “terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U.E. ve aralarında firma yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheliyi gözaltına aldı.



FETÖ'YE FİNANSMAN DESTEĞİ


Zanlıların, 2010-2015 yıllarında ihtiyaç sahipleri için kurban kesilmek üzere vatandaşların bağışladığı paraları usulsüz harcadığı, bu paralarla alınan kurbanlık etlerinin Bursa'da faaliyet gösteren bir yemek şirketine aktarıldığı iddia edildi. Söz konusu şirketin de faturasız ve belgesiz olarak alıp ticari amaçla kullandığı etlerden elde ettiği gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı ileri sürüldü.



ESKİ İMAM TAYVAN'A KAÇTI


Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yaptı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'nin il imamı C.S. ve eski il imamı F.C'nin de Fetullah Gülen gibi yurt dışında oldukları belirlendi. F.C'nin bir dönem bu yemek şirketinde yöneticilik yaptığı ve şu anda Tayvan'da bulunduğu öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bursa merkezli 7 ilde operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheli de adliyeye sevk edildi. Mahkeme, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirdiği 20 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.



Finansörler gözaltında


Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Kanunu, terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet suçlarına ilişkin mahkeme kararı uyarınca 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, şüphelilerce kullanıldığı belirlenen adresler ile araçlarına düzenlenen operasyonlarda 5 zanlının gözaltına alındığı duyurulan açıklamada, diğer 6 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Rize merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda “FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik” suçlamalarıyla 12 kişi gözaltına alındı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#fetö
#Balıkesir
8 yıl önce