|

Kurdeleli 1 dolar

FETÖ’cü Profesör İhsan Nuri Akpınar’ın elebaşı Fetullah Gülen’den aldığı F serisi 1 doları, kutsallığa büründürerek kırmızı kurdeleyle bağlayıp cüzdanında sakladığı ortaya çıktı. Akpınar’ın, dolar için “Eski eşimin batıl inancı vardı. Çoğalmasını istediği şeyleri kırmızı kurdeleye sarardı” şeklindeki savunması pes dedirtti.

Osman Özgan
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:09 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​FETÖ’cü Profesör İhsan Nuri Akpınar eşini suçladı.
​FETÖ’cü Profesör İhsan Nuri Akpınar eşini suçladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'cüler tek tek yakalanırken, yurt dışında bulunan örgüt üyelerine de "ülkeye dönün" çağrısı yapıldı. Kurumlarından ihraç edilen bu kişilerin ayrıca pasaportları iptal edildi. Bunlardan birisi de Marmara Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalında profesör olarak görev yaparken ihraç edilen İhsan Nuri Akpınar'dı. Hain kalkışma zamanında görevlendirme nedeniyle Bahreyn'de bulunan Akpınar, Türkiye'nin girişimleriyle iade edildi ve 26 Ekim 2016'da tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı, şüpheli Akpınar hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı ve "FETÖ terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.


CÜZDANINDAN KURDELELİ DOLAR ÇIKTI

Türkiye'ye iade edildikten sonra üst araması yapılan Akpınar'ın cüzdanından kırmızı kurdeleye sarılmış 1 dolar ele geçirildiği ortaya çıktı. İddianamede, F serisi olan söz konusu 1 dolara ilişkin, "FETÖ mensuplarının motivasyon amacıyla üzerlerinde bulundurdukları 1 ABD Doları’nı üzerinde kırmızı kurdele ile kutsallık atfedecek şekilde cüzdanında muhafaza ederek bulundurduğu anlaşılmıştır" denildi.

ESKİ EŞİMİN BATIL İNANÇLARI VARDI!

Şüpheli Akpınar’ın savunmasında eski eşini suçlaması dikkat çekti. Akpınar, "Batıl inancı vardı. Çoğalmasını ya da sahip olmak istediği para, ev ya da eşya gibi maddeleri kırmızı kurdeleye sarıp Hıdırellez akşamı gül ağacına asmak gibi bir adeti vardı. Bu parayı aynı şekilde yapıp cüzdanıma koyduğunu düşünüyorum. Terör örgütünün 1 dolara yüklediği anlam ve amaç hakkında bir bilgim yok" iddiasında bulundu.

SIĞINMA TALEBİNE "BEYAZ TÜRK" YAZMIŞ

İddianame ile şüphelinin Bahreyn'den sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıktı. İddianamede, Birleşmiş Milletler Bahreyn Ofisinde sığınma talep formunu doldurduğu kaydedilen Akpınar'ın etnik bilgi kısmına da "Beyaz Türk" yazdığı belirtildi. Şüpheli söz konusu sığınma talebinde ilişkin savunması da dikkat çekti. Akbulut, "Soruda ırk kısmına beyaz mı yoksa Türk mü yazacağımı anlamadığım için ikisini birlikte yazdım. Birleşmiş Milletler'den avukatım aracılığıyla temel hak ve özgürlüklerimi korumak için insani koruma talebinde bulundum" ifadelerini kullandı.

  • ÜLKE İMAMINA HİMMET VERMİŞ
  • Savunmasında ayrıca FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını savunan şüpheli Akpınar’ın, örgütün yurt dışı yapılanmasıyla irtibatına dikkat çekildi. Şüphelinin Bahreyn’deki FETÖ evlerinde 4 ay kaldığı, ülke imamı İbrahim Demir’e bin ile 2 bin dinar himmet ödediği belirtildi. Şüphelinin ayrıca ABD’de bulunan Gülenist kuruluşlara farklı tarihlerde toplamda 20 bin TL göndererek örgüte maddi gelir sağladığı kaydedildi. Kullandığı telefonlara ait HTS analizi de yapılan Akpınar’ın, örgütün Bahreyn yapılanmasında yer alan kişilerin irtibatlı olduğu kişilerle irtibatlı olduğu aktarıldı.
#FETÖ
#Dolar
#İhsan Nuri Akpınar
6 yıl önce