|

Kürt gencin sözleri Davutoğlu'ndan alkış aldı

Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı AKİM 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'ne davetli olarak gelen vatandaşlar önemli mesajlar verdi. Siirt'ten gelen Mehmet Karataş'ın, "Ben Kürdüm, Selahattin Demirtaş benim temsilcim olamaz" sözleri Başbakan Davutoğlu dahil salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Yeni Şafak
14:31 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:48 - 27/08/2015 Perşembe
IHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'ne katıldı.



Törenden sonra Davutoğlu'na 81 ilden getirilen topraklarla oluşturulan Türkiye haritası şeklindeki tablo hediye edildi. Törende, AKİM'e ilk başvuru yapan bir milyonuncu, iki milyonuncu ve 2 milyon 100'üncü başvuruyu yapanlara ödül verildi.



AKİM'i arayan iki milyonuncu kişi Siirt'ten Sevinç Karataş oldu. Sevinç Karataş oğlu Mehmet ile birlikte geldi. Törende Sevinç Karataş, "Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan Allah razı olsun. Yolun açık olsun. İnşallah, siz devam edeceksiniz, kazanacaksınız. Devlet varsa biz de varız. AK Parti varsa biz varız" şeklinde konuştu.



Bunun üzerine Davutoğlu, "Siz varsanız, AK Parti var" dedi.



"Demirtaş benim temsilcim değil"


Oğlu Mehmet Karataş da, 8 Mart 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurtalan Devlet Hastanesi'ni ziyaretinde taleplerini ilettiklerini ifade etti. Gereken tüm yardımların yapıldığını söyleyen Mehmet Karataş, "Kürt halkı olarak ben Kürtüm, Selahattin Demirtaş benim temsilcim olamaz. CHP ve MHP'ye de sesleniyorum. Siz halkı düşünmüyorsunuz" şeklinde konuştu.



Bu sözler, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Mehmet Karataş, "Genelkurmay Başkanına sesleniyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alınmak istiyorum" dedi.



Davutoğlu bu sözler üzerine ise, "Allah bu ülkede barışı, esenliği daim eylesin. Bizim meselemiz 78 milyonun kardeşliği" diye konuştu.



AKİM çalışanlarına sertifika


Törende Davutoğlu, bazı AKİM çalışanlarına da sertifika verdi. AKİM çalışanı olan Diyarbakır'dan gelen Esra Erin, "Bir anne bize sürekli gelip ağlıyor, 'Başbakana ulaşmak istiyorum' diyor. Evladı 17 yaşında dağa kaçırılmış, aile kurtarmış. Şu an ciddi baskı varmış. Oğlu Marmara Bölgesi'nde. 12 yaşındaki çocuğunu da polise taş atması için zorluyorlarmış. Belgelerini getirdim" dedi.



Davutoğlu da, "Siz selam söyleyin, gereğini yapsın arkadaşlar, gördüğünüz gibi anında AKİM çözümleri de var" ifadelerini kullandı.






#Başbakan
#Ahmet Davutoğlu
#Kürt
#Mehmet Karataş
9 yıl önce