|

Kurtulmuş: Mücadelemize devam edeceğiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörle çok etkin bir mücadele vererek, çok şükür görüyorsunuz terörü belli bir şekilde geriletme imkanımız oldu. İnşallah sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bütün silahlarını gömene kadar bu mücadele sürdürülecektir" dedi.

Yeni Şafak
15:08 - 19/10/2015 الإثنين
Güncelleme: 12:10 - 19/10/2015 الإثنين
AA

Ordu'da bir fındık fabrikasını ziyaret eden Kurtulmuş, işletmenin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Daha sonra fabrika çalışanlarıyla sohbet eden Kurtulmuş, çalışanlara hitaben bir konuşma yaptı.



Kurtulmuş, çok önemli bir seçim sürecinde olunduğunu ifade ederek, "Bu seçim, hem Türkiye'nin hem çevresinin şartları dolayısıyla bire bir hepimizi yakınen ilgilendiren bir seçimdir. Çocuklarımızı, torunlarımızı ilgilendiren bir seçimdir. Bu seçimde vereceğimiz karar sadece Türkiye'nin bundan sonraki dört yılında kimler yönetecekler kararının ötesinde, kimlerin milletvekili olacağının ötesinde Türkiye'nin hangi yöne gideceği ile ilgili bir seçimdir" diye konuştu.



Türkiye'nin son 12-13 yılda yakaladığı istikrarı sürdürebilecek bir kararın olacağı bir seçim temennisinde bulunan Kurtulmuş, yeni Türkiye istikametinde, daha zengin, müreffeh ve işlerini daha iyi yapan ve geleceğe daha umutla bakan Türkiye olma yolunda ilerlenmesini umut ettiklerini belirtti.



Ülke genelinde çok önemli altyapı yatırımlarının yapıldığını anlatan Kurtulmuş, "Yollar, hastaneler, havaalanları yapıldı. İletişimde son derece ileri boyutlara geçtik. Bunları yaşıyoruz. Ordu ilinde de yaşıyoruz, Ordu-Giresun Havalimanı yapıldı. Bu, Ordu ilimize çok büyük bir değer kattı. Son 13 yılda 68 kilometre tünellerle geçilerek Ordu ilinde büyük bir yol ağı yapıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde eğer tek başımıza iktidarı sürdürebilir, güçlü bir iktidar ortaya çıkarabilirsek geçen seçim kampanyasında ifade ettiğimiz 5 mega projeyi de hep beraber sizlerle birlikte Ordu'ya kazandırmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Kurtulmuş, 7 Haziran Seçimi'nden sonra Türkiye'de bir duraksama olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:



"Realitede böyle olmasa da, algı bakımından oldu. İnsanların hepsi, 'ne oluyor?' demeye başladı. 7 Haziran'da Türkiye'de tek başına iktidar çıkmayınca, arkasından bir koalisyon kurulamayınca eş zamanlı olarak bazı gelişmeleri yaşadık. Bunların en başında terör geliyor. Terör, maalesef 20 Temmuz'da Suruç'ta hain bir şekilde bombalar patladı ve arkasından polislerimiz, askerlerimiz şehit edilmeye başlandı. Onlarca askerimiz, onlarca polisimiz şehit edildi. En son da, bir önceki cumartesi günü Ankara'da 102 kişinin ölümüne neden olan çok hain, çok sinsi, çok kalleş, çok kahpe bir saldırıyı hep beraber yaşadık."



"Bombaların hedefi, milletimizin bütünlüğüdür"


Bütün bu saldırıların, bu milletin bütününe yapılmış saldırılar olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Bombaların hedefi, milletimizin bütünlüğüdür. Bu milletin insanlarının arasına fitne sokmaktır. Bu memlekette insanlar arasında kavgayı, gürültüyü körüklemektir. Allah muhafaza bir Türk-Kürt kavgasını başlatmak, yapabilirlerse bir Alevi-Sünni çatışmasını başlatmaktır ama bunlara gücü yetmeyecek, Allah'ın izniyle. Milletimizin birliği, dirliği her şeyden önce sahip çıktığını milletimiz gösterecek ve bunlara fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.



Seçimden sonra uyuyan birçok hücrenin harekete geçirildiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:



"Birçok terör örgütü Türkiye'nin altını, üstünü getirmeye çalıştı. Şöyle düşündüler, nasılsa hükümet kurulamadı, tek başına hükümet de yok, güçlü bir hükümet yok. 'Bunlar zayıf bir hükümettir. Saman çöpü gibi suyun üstünde savrulur, dururlar. Bu fırsat, Türkiye'de gerçekten verebileceğimiz zararı verebiliriz' diye düşündüler. Ama çok şükür, hükümet geçici olmakla birlikte kalıcı bir hükümetmiş gibi bütün tedbirlerini alarak, terörle çok etkin bir mücadele vererek, çok şükür görüyorsunuz terörü belli bir şekilde geriletme imkanımız oldu. İnşallah sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bütün silahlarını gömene kadar bu mücadele sürdürülecektir."



"7 Haziran'dan sonra Türkiye'de çok güçlü, çok kuvvetli tek başına iktidar çıkmamasının bir faturası ortaya çıkmaya başladı" diyen Kurtulmuş, "Maalesef herkes de bunu fırsat bilerek kimisi terör tarafından, kimisi sınırlarımızı ihlal ederek, kimisi ekonomimizi zayıf hale getirmeye çalışarak, kimi Türkiye'nin imajını kötü göstermeye çalışarak Türkiye'nin üstüne çullandılar. Buradan kurtuluşun en önemli yollarından birisi Türkiye'nin yeniden güçlü bir iktidara kavuşmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.



Kurtulmuş, Türkiye'nin geleceği için kendilerine oy verilmesi gerektiğini belirterek, güçlü bir Türkiye ile ayağa kalkmak adına destek istediklerini kaydetti.



Konuşmanın ardından Kurtulmuş fabrika çalışanları ile hatıra fotoğrafı çekildi.

#Başbakanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#Ordu
#fabrika
٪d سنوات قبل