|

Kurtulmuş'tan PDY toplantısı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele Toplantısı'na ilişkin, "Bu, sürecin takibiyle ilgili rutin bir toplantıdır. Yoksa bu mücadele yeni başlamış, yeni başlatılmış bir süreç değildir. Devam etmekte olan sürecin gözden geçirilmesine ilişkin bir toplantıdır." dedi.

Yeni Şafak
15:53 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:56 - 30/03/2016 Çarşamba
AA

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri'ne katılan Kurtulmuş, etkinliğin açılışı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bugün gerçekleştirilen Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele Toplantısı'na ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bu mücadelenin bir devlet görevi ve tedbiri olduğunu belirtti.



Milli Güvenlik Kurulunda birçok defa paralel devlet yapılanmasıyla mücadele edilmesi için gerekli tedbirlerin konuşulduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Bunlar zaten devam etmekte olan bir süreçtir. İlgili bakanlıklarda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında bu süreç devam etmektedir. Bu, sürecin takibiyle ilgili rutin bir toplantıdır. Yoksa bu mücadele yeni başlamış, yeni başlatılmış bir süreç değildir. Devam etmekte olan sürecin gözden geçirilmesine ilişkin bir toplantıdır." değerlendirmesinde bulundu.



"Hükümetin reform iradesinden vazgeçmesini sağlamaya çalışıyorlar"


Kurtulmuş, Başbakan Davutoğlu'nun vatandaşlara yaptığı "sokağa çıkın" çağrısının hatırlatılması ve "Normale dönme konusunda neler söyleyeceksiniz?" sorusunun yöneltilmesi üzerine terör örgütlerinin halkı korkutmak, yıldırmak ve içine kapatmak istediğini vurguladı.



Terörün amaçlarından birisinin de hükümetin icraatlarının, ekonomik faaliyetlerinin, reform ve yasama faaliyetlerinin yapılmamasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:



"Hükümetin reform iradesinden vazgeçmesini, Türkiye'nin ekonomik gelişmesine dönük adımlar atmaktan vazgeçmesini sağlamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla burada terörün oluşturmaya çalıştığı bu psikolojik ortama ne millet olarak, tek tek fert olarak düşmemiz söz konusudur ne de hükümet olarak böyle bir haletiruhiyenin içine girmemiz söz konusu. Dolayısıyla dikkat ederseniz terörün en yoğun saldırdığı günlerde bile biz rutin olarak çalışmalarımızı yaptık. Hem teröre karşı gerekli ilave tedbirlerimizi alacak çalışmalar ortaya koyduk hem de diğer çalışmalarımızı sürdürdük. Vatandaşlarımızın korkmadan, çekinmeden günlük faaliyetlerine devam etmeleri hepimizin arzusudur, bunu bir kez daha teyit etmek, kuvvetli bir şekilde toplumla paylaşmak için yapılmış olan bir çağrıdır ve ümit ediyorum ki olumlu sonuç verir."



"Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele toplantılarının devamı gelecek mi?" sorusuna ise Kurtulmuş, "Paralel Devlet Yapılanmasıyla mücadele sadece bir tek toplantının konusu değildir. Sadece hükümetin gündeminde olan bir konu da değildir. Devletin güvenlik sıralamasında öncelikli tehditlerden birisi olarak ele alınmış bir konudur. Dolayasıyla bu, Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararları çerçevesinde zaten sürdürülmekte olan bir süreçtir. Bugün olduğu gibi böyle daha geniş katılımlı toplantılar olur. Bir kısmı zaten rutin olarak devam eden birtakım çalışmalar. Dolayısıyla bunu ilk sefer oluyormuş gibi görmememiz lazım." yanıtını verdi.

#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele toplantısı
#Numan Kurtulmuş
#Tanıtım Günleri
8 yıl önce