|

Kurultay için kılıçlar çekildi

Referandumun faturasını Kılıçdaroğlu’na kesen CHP’li muhalifler, yönetim değişikliği istedi. Muhalefetin istifa çağrılarını dikkate almayan CHP lideri ise yönetim değişikliği düşünmüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:05 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Kurultay için kılıçlar çekildi
​Kurultay için kılıçlar çekildi

CHP’de, parti içi muhalefet referandumda alınan başarısızlığın faturasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kesti.

16 Nisan’da yapılan halk oylamasının ardından CHP’de olağanüstü hal ilan edilerek art arda toplantılar yapıldı. Oldukça sert tartışmaların yaşandığı bu toplantılarda parti içi muhalefet Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin istifa etmesi gerektiğini savundu. Toplantılarda, “Bu yönetimle gitmez. 2019 seçimlerine bu şekilde hazırlanamayız” ifadeleri kullanıldı.

Parti içi muhalefetin “istifa” çağrılarını dikkate almayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmaya niyetli olmadığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun şu an için bir yönetim değişikliği düşünmediği, olağankongre sürecini bekleyeceği öğrenildi.

SEÇİMLİ KURULTAY HAMLESİ

Muhalif kanadın başını çeken Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal referandum çalışmaları sırasında gittikleri il ve ilçe örgütlerinde tabanın nabzını yokladı. İnce de geçtiğimiz günlerde yönetim değişikliğinin sinyalini verdi. Bu isimlerin hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açacağı belirtiliyor.

Muhaliflerin ilk amacı, geçtiğimiz yıl yapılması planlanan ancak ileri bir tarihe ertelenen tüzük kurultayını “genel başkan ve parti meclisi” seçimli kurultaya dönüştürmek olacak. Eğer tüzük kurultayı yapılmazsa olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başlanacak.

#Anayasa referandumu
#Kurultay
#CHP
7 yıl önce