|

Kutlu Doğum başlayacak

Kutlu Doğum, artık Mevlid Gecesi'ni içeren hafta kutlanacak ve bu yıl 29 Kasım'da başlayacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bir hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında önemli faaliyetler düzenlenecek ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecek” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 15:05 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Kutlu Doğum başlayacak
Kutlu Doğum başlayacak

Kutlu Doğum Haftası artık Mevlid Gecesi ile aynı hafta kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, kutlu doğum haftası etkinliklerine ilişkin alınan yeni kararı açıkladı. Erbaş, şunları aktardı:"Yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hazreti Peygamberin doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir. Bu vesileyle mazlumlara ensar olan aziz milletimizin ve bütün Müslümanların hicri yeni yılını tebrik ediyorum. Hicri 1439 yılının, birliğimizin ve kardeşliğimizin güçlenmesine, ümmetin vahdet ve selametine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için daha büyük bir azim, özveri ve fedakarlıkla çalışmamıza vesile olmasını, yeryüzüne esenlik getirmesini yüce Rabb'imizden niyaz ediyorum"


HİCRETİN 1439’UNCU YIL DÖNÜMÜ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hicri yeni yılın başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. Allah’ın son elçisi ve ona inanan bir avuç müminin Mekke’den Medine’ye hicretinin de 1439. yıl dönümü olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti: “Hazreti Ömer döneminde takvim başlangıcı kabul edilen hicret Müslümanlar için bir milattır. Hicretle beraber İslam’ın yüksek hakikatleri Medine’den bütün yeryüzüne dalga dalga yayılmıştır. Bütün kötülükleri terk ederek kendi kalbinin hicretini yaşamak müminler için büyük bir sorumluluktur”

  • 1989'da kutlanmaya başlayan Kutlu Doğum Haftası, 1994’ten itibaren miladi takvime göre 14-20 Nisan'a sabitlendi. Konu yeniden müzakere edilerek Hicri takvime uyarlandı. Geçtiğimiz Nisan ayındaki Kutlu Doğum etkinliklerinden sonra 29 Kasım'da da programlar düzenlenecek. Böylece, 2017'de Kutlu Doğum Haftası, iki kez kutlanmış olacak.

#Kutlu Doğum
#Diyanet
#Hicri Takvim
7 yıl önce