|

Kuzey Irak zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP lideri Devlet Bahçeli ile biraraya geldi.

Yeni Şafak ve
04:01 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 05:27 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti.

Beştepe’de yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, masada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin tüm ikazlara rağmen yaptığı korsan referandum vardı. Görüşmede, Erdoğan ve Bahçeli görüş alışverişinde bulundu. Erdoğan Bahçeli’ye atılacak adımlar konusunda ve sınırda yaşanan gelişmeler konusunda bilgi verdi. Bahçeli ise Erdoğan’a yapılması gerekenleri aktardı. Barzani’nin referandumunun asla geçerli olmayacağı konusunda görüş birliğine varıldı.

Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olunduğu vurgulanan görüşmede, Kerkük ve Musul konusu da gündeme geldi. İki liderin Misak-ı Milli hattına vurgu yaparak Kerkük ve Musul’un Türkmen kenti olduğunu söylediği belirtiliyor. Türkiye’yi Kürt düşmanı göstermek için bazı çevrelerin devrede olduğu belirtilen görüşmede, buna asla izin verilmeyeceği, Türkiye’nin Kürt düşmanı olmadığının altının çizildiği kaydedildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE TAM DESTEK

Liderler zirvesinde, sınırötesi harekatların yanı sıra yurt içinde PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar da gündeme geldi. Erdoğan, PKK ile mücadelede gelinen son noktayı Bahçeli’ye aktardı. Bahçeli de hem sınırötesi operasyonlar hem de PKK ile mücadelede hükümete tam destek verdiğini tekrar belirtti. Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelmesi de gündeme gelebilir.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#Kuzey Irak
6 yıl önce