|

Kuzey Irak'ta 13 terörist öldürüldü

TSK, 2 Aralık'ta Irak'ın kuzeyindeki Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekatında 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
16:04 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 16:09 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi.
Terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "02 Aralık 2017 tarihinde Irak Kuzeyi Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekatında, bölgeden elde edilen ilk bilgiler ışığında harekat sonucunda silahlı 13 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir. Ayrıca saldırıda bölgede bölücü terör örgütü tarafından kullanılan 4 silah deposu ile 3 silahlı aracın tahrip edildiği tespit edilmiştir" denildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, diğer operasyonların bilançosu şöyle:

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. 30 kilogram amonyum nitrat, 50 adet fişek, 165 m saniyeli fitil, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli'de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet makinalı tüfek ve 16 adet el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 17 adet tüp, bin 260 kilogram gıda maddesi ve muhtelif malzeme ele geçirildi.


#TSK
#Kuzey ırak
6 yıl önce