|

Kuzey Irak’ta 3 asker şehit

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:46 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Diyarbakır’da PKK’nın saldırısında şehit olan köy korucusu toprağa verildi
Diyarbakır’da PKK’nın saldırısında şehit olan köy korucusu toprağa verildi

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadesi kullanıldı. Kuzey Irak’ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Aktaş’ın Tokat’taki baba ocağına ateş düştü.

ŞEHİT KORUCU TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır Hani’de ise PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada güvenlik korucusu Emrah Tezgel şehit düştü. Hani ilçesi Topçular ile Yukarıturalı köyleri karayolu ayrımında yol kontrol ve arama faaliyeti sırasında, PKK’lı teröristlerin saldırısıyla yaralanan ve sevk edildiği Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen şehit düşen güvenlik korucusu Emrah Tezgel’in cenazesi, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’ndaki törenin ardından helikopterle Hani ilçesi Kuyular köyüne gönderildi. Köyde kılınan namazın ardından helallik alındı. Tezgel’in cenazesi, köy mezarlığında dualarla toprağa verildi.

#TSK
#Kuzey Irak
6 yıl önce