|

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2017-2018 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuru sonuçlarını 16 Kasım'da açıklandı. Burslar ve kredilerin ne zaman verileceği öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. KYK burs ve kredileri ilk ne zaman yatacak?

Yeni Şafak
09:58 - 22/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:05 - 22/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacağı belli oldu.
KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacağı belli oldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2017-2018 burs ve kredilerine başvuru işlemlerini tamamlayıp sonuca kavuşan öğrenciler şimdi ekonomilerine katkı sağlayacak burs ve kredilerin yatırılmasını bekliyor. KYK
burs
ver
kredileri
ne zaman yatırılacak ilk burs ücretleri kaç lira olacak?

İlk ödeme kasım ayında iki aylık olarak yapılacak

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda, ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs ve kredi için tekrar başvurabilecek.

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, 15 Ocak'a kadar e- Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemlerini yapmaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamayacak.

Öğrencilerin kefaletname senedini yurt içinde noterler, yurt dışında elçilikler aracılığıyla hazırlatarak, en geç 15 Ocak tarihine kadar ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi ilgili adrese elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Kurum tarafından, lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencilerine de bin 275 lira ödenecek.

#KYK
#burs ve kredi
6 yıl önce