|

KYK yurt başvuruları 14 Ağustos’ta

Üniversitelilerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular 14 Ağustos’ta başlayacak. Başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Yeni Şafak ve
00:00 - 12/08/2017 السبت
Güncelleme: 01:09 - 12/08/2017 السبت
Yeni Şafak
KYK yurt ​başvuruları 14 Ağustos’ta
KYK yurt ​başvuruları 14 Ağustos’ta

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile KKTC eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başlayacak. Başvurular 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden gerçekleştirilebilecek.

ARA SINIFLAR DA DAHİL

Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgiye “yurtkur.gsb.gov.tr” adresli web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan ulaşılabilecek. Bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine “e-devlet” üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK'ca11 farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. Başvuru sonuçları KYK’nın kurumsal internet sitesi “yurtkur.gsb.gov.tr” üzerinden duyurulacak. KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için ara sınıf öğrencileri de başvurabilecek.

#ÖSYM
#KYK Yurt
#Burs
٪d سنوات قبل